Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals del Departament d’Educació (reunió del 19 de juny)

Aspectes a destacar de la reunió del 19 de juny de la Comissió Paritària de Prevenció de riscos laborals del Departament d’Educació. 

Aquest és un resum de la informació proporcionada pel Servei de Prevenció de Riscos als delegats i delegades assistents a la reunió.

  1. Marc legislatiu de referència:

Hem de tenir present que és un escenari molt confús i ens hem de moure amb això. Les diferents informacions dels canvis: fase 3 (no vigent), represa (vigent), s’estan encavalcant. L’estat d’alarma va finalitzar ahir, diumenge dia 21 de juny.

Avui ja estem en una nova etapa: LA REPRESA. A partir d’ara la Generalitat de Catalunya pot legislar, gestionar i decidir. A partir de la RESOLUCIÓ SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s’adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2 (ja està en vigor). Aquesta normativa marca genèricament unes pautes les quals s’han de desenvolupar per part del departament de salut i del d’interior (procicat) mentre s’està en aquesta crisi sanitària. Marca uns punts que són d’aplicació immediata, excepte les disposicions incloses en els apartats 2.4, 2.5, 2.6 i 2.7, que entraran en vigor el dia 25 de juny de 2020, i serà vigent fins que es mantingui activat el Pla d’actuació del PROCICAT per a emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

La Instrucció 2/2020, de 28 de maig, sobre reincorporació progressiva als centres educatius d’aplicació al personal docent al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2 de la fase 2 i 3 està vigent fins que el departament publiqui altres instruccions que la deroguin (estan a l’espera del departament de Salut i del d’Interior).

  1. Personal treballador vulnerable:

Vulnerable NO: presencial al centre

Vulnerable Si: són persones que pertanyen al grup de treballadors vulnerables i requereixen una valoració específica la qual determini si són treballadors especialment sensibles o NO. Qui ho determina és la metgessa del treball dels SSTT o del CEB.

Especialment sensibles NO. El personal treballador més gran de 60 anys (pertanyent grup vulnerable) sense cap malaltia han d’assistir al centre de forma presencial prèvia comunicació per part de la Dra. del treball.