CCOO saluda l’aprovació de la pujada salarial per a empleades i empleats públics

CCOO saluda l’aprovació de la pujada salarial per a empleades i empleats públics, i sol·licita reprendre com més aviat millor les tasques pendents

La insistència del sindicat ha donat el seu fruit, i més de 3.200.000 treballadors i treballadores es beneficiaran de l’increment salarial pactat.


CCOO valora positivament el reconeixement explícit del govern a les empleades i empleats públics i la seva aposta per reforçar i garantir els serveis públics

L’Àrea Pública de CCOO, sindicat majoritari en les Administracions Públiques, s’ha mobilitzat des de molt abans de la constitució del nou Executiu perquè aquesta pujada salarial del 2%, més 0,3% de fons addicionals, fos garantida i executada de manera immediata. Concretament, la setmana passada el sindicat va remetre una carta a la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública exposant la necessitat i urgència que s’acceleressin els tràmits per a aprovar els increments salarials.

Finalment, el nou Govern ha complert amb el seu compromís, prioritzant aquesta mesura i anunciant la seva aprovació en el Consell de Ministres i Ministres amb intenció de fer-la efectiva immediatament, amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2020.

CCOO valora positivament el reconeixement explícit del govern a les empleades i empleats públics i la seva aposta per reforçar i garantir els serveis públics. El sindicat espera que el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, tal com hem sol·licitat, acceleri igualment la reactivació de les taules de negociació i els grups de treball per a avançar en la recuperació dels drets arrabassats i l’enfortiment dels serveis públics.

Per a l’Àrea Pública de CCOO, les prioritats que portem demandant en aquests últims mesos són:

  • L’impuls de les ofertes d’ocupació pública i dels processos d’estabilització i consolidació, per a complir definitivament l’objectiu de reducció de la temporalitat a menys del 8%. La recuperació de l’ocupació pública perduda i escometre les mesures necessàries per a abordar el rejoveniment de les plantilles passa també per l’eliminació de qualsevol limitació en la taxa de reposició.
  • Els plans de carrera professional
  • Els plans d’igualtat.
  • L’establiment d’un calendari de treball per a la negociació de l’III Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública i les Condicions de treball.
  • El treball específic per a aquest III Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública i les Condicions de Treball ha d’anar acompanyat de les reformes normatives necessàries i del Desenvolupament de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic (EBEP) en l’accés a l’ocupació pública, OEP, formació, classificació professional i culminació de la disposició transitòria tercera, entre altres qüestions.

CCOO continuarà defensant els drets de totes les treballadores i els treballadors dels serveis públics, i liderant la negociació col·lectiva.