CCOO exigeix una rectificació del Departament d’Educació per la gestió del retorn als centres educatius

Pla de reobertura sense negociació sindical

Després del comunicat emès pel nostre sindicat ahir, la Federació d’Educació de CCOO exigim la rectificació immediata del conseller d’Educació a propòsit de la gestió del retorn als centres educatius. No podem acceptar que el Govern de la Generalitat presenti un pla de reobertura dels centres sense la negociació sindical, que estem exigint des de fa setmanes, també a la Secretaria d’Universitats, depenent de la conselleria d’Empresa i Coneixement.

Per aquest motiu, exigim una rectificació immediata d’aquesta actitud, amb un reconeixement públic explícit que no s’han complert les exigències legals de negociació, que s’informarà la societat que el document transmès queda en suspens fins a concloure la negociació amb els agents socials i que, per tant, no hi ha data concreta per reobrir els centres.

Per poder negociar amb garanties per al conjunt de sectors educatius, demanem al Departament d’Educació el següent:

  • La convocatòria immediata de la Mesa Sectorial del Personal Docent no Universitari (PDNU), el Comitè Intercentres i una nova mesa entre el departament i els sindicats de la Mesa Negociadora de l’Educació Concertada, així com els sindicats representatius del primer cicle de l’educació infantil, per negociar el document presentat per a la reobertura dels centres.
  • La convocatòria de la Mesa de Diàleg Social per negociar un marc general per a l’educació al proper curs.
  • Les convocatòries de les meses del primer punt, així com una amb el personal del lleure educatiu, per negociar la concreció del marc general acordat a la Mesa del Diàleg Social.
  • La retirada de la reforma curricular de la formació professional (FP).
  • La convocatòria de la Comissió Paritària de Salut Laboral, amb la documentació pertinent.

Ara més que mai, el Departament d’Educació i el Govern de la Generalitat de Catalunya han de demostrar que necessiten el concurs de tots els agents socials per aconseguir prendre decisions complexes en un escenari de crisi sanitària per coronavirus. Només d’aquesta manera podran continuar amb la responsabilitat de dirigir les institucions democràtiques d’aquesta societat.