CCOO donem suport al personal dels CREDAs

Ens han informat que el personal amb titulació de Logopèdia o d’Audició i Llenguatge que treballa de manera interina als Centres de Recursos per a Deficients Auditius i que va superar el procés selectiu el 2019 no podrà, el proper curs, fer la fase de pràctiques en els llocs dels CREDAs, sinó que haurà d’incorporar-se, per realitzar-les, als centres ordinaris. 

Cal tenir en compte que aquests professionals dels CREDAs ocupen la major part de la seva jornada fent atenció directa a l’alumnat en els centres educatius. Enguany, sorprenentment, el Departament ha decidit unilateralment, sense ni passar-ho per Mesa Sectorial, que no podien fer les pràctiques en els mateixos centres on una gran part d’aquest personal porta molts anys treballant, té l’experiència i coneix l’alumnat que necessita la seva atenció. 

Per aquests motius no entenem la decisió, tenint en compte, a més, que en anteriors convocatòries sí que va ser possible que realitzessin les pràctiques en els propis CREDAs. Considerem que és una decisió que no beneficia de cap manera ni al servei que presten els CREDAs, ni al seu personal.

Des de CCOO, hem exigit al Departament que modifiqui la instrucció enviada als centres i permeti que el funcionariat en pràctiques pugui romandre el proper curs en els CREDAs, per tal de ser avaluat de la seva fase de pràctiques.