Butlletí 31/03: personal temporal, reunió demà amb el Departament, cursos de formació…

Recuperació del permís retribuït

Creiem necessari establir des de l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC) amb les patronals quins han de ser els criteris que es fixin en la negociació col·lectiva per a la recuperació del permís retribuït. Podeu llegir aquí la proposta de CCOO i UGT

Noves disposicions aprovades al Consell de Ministres amb relació al personal temporal

Tindran dret a un subsidi de desocupació excepcional les persones treballadores amb contractes temporals de, almenys, dos mesos de durada que s’hagin extingit durant l’estat d’alarma i no hagin cotitzat prou per a accedir a la prestació per desocupació. Podeu llegir aquí la nota de premsa oficial.

Demà reunió amb el Departament en referència al Personal Docent de Pública no Universitària

 Demà el Departament presentarà als sindicats la proposta de calendari ajornat de les oposicions als cossos docents. Des de CCOO continuarem demanant que les proves es facin el més tard possible perquè tothom les pugui preparar en condicions.

Continuarem exigint també que el Departament doni instruccions clares perquè les activitats educatives durant el confinament no tensin més les famílies, tinguin en compte les diferents situacions de l’alumnat i del personal docent i no suposin un excés d’exigència per a ningú.

També tornarem a exigir que es mantingui el nomenament de les persones substitutes que s’han quedat sense feina durant el confinament i que es tornin a reactivar els nomenaments per substituir les baixes.

Demà podreu llegir al nostre butlletí un resum de la reunió.

MUFACE. Farmàcia i  Creu Roja: medicaments a domicili

El Consell General de Col·legis Farmacèutics i Creu Roja han arribat a un acord per al lliurament a domicili de medicaments que pot beneficiar a molts mutualistes. Teniu aquí tota la informació. 

Continuem exigint al Departament una solució per a les monitores de menjador

Des de CCOO mantenim la interlocució amb el Departament d’Educació per aconseguir una resposta positiva en relació amb les retribucions del personal de migdia dels centres docents.

Personal docent i investigador temporal de les universitats

El Consell de Ministres  d’avui mateix ha decidit que posarà en marxa mesures de protecció per al personal docent i investigador, perllongant els contractes del personal docent i investigador que s’extingeixin durant l’estat d’alarma durant un període equivalent a la durada de l’estat d’alarma i, eventualment, les seves pròrrogues.

Excepcionalment, la pròrroga podrà estendre’s fins a un total de tres mesos addicionals al temps de durada de l’estat d’alarma i les seves pròrrogues.

La mesura dóna protecció tant al personal d’investigadors com als professors amb contracte temporal com ara associats, visitants, ajudants i ajudants doctors, perquè no vegin afectada la seva situació durant aquesta crisi sanitària.

Podeu llegir aquí el posicionament del sector d’Universitats de CCOO 

Cursos de formació per personal docent de centres privats i concertats

La fundació Paco Puerto organitza dos cursos de formació: “Mètode globalitzat. Treball per projectes” i “ Treball amb les intel·ligències múltiples”. Teniu tota la informació a la nostra pàgina web

El Govern i les universitats acorden el nou calendari de les proves d’accés a la universitat en convocatòria ordinària

Podeu llegir aquí la nota de premsa de la Generalitat.

Educació estableix els criteris per a les pràctiques a les empreses de l’alumnat de formació professional

Podeu consultar aquí  la resolució del Departament d’EducacióEl Departament finalment recomana la suspensió de l’FP Dual, si no hi ha opció de teletreball amb el seguiment corresponent, amb diferents opcions per poder avaluar-la.

Des de CCOO trobem que aquesta  recomanació arriba molt tard, setmanes tard, tenint en compte que en les instruccions del tancament dels centres educatius es va deixar aquesta qüestió en mans de les empreses, quan la pràctica totalitat és sense relació laboral. 

Des del primer moment CCOO vam exigir aquesta suspensió, com podeu veure al nostre butlletí de 17 de març.  En la resolució  s’inclouen també diferents opcions per poder avaluar el mòdul FCT i la mobilitat internacional.