Butlletí 30/04: retorn als centres educatius, escola concertada, borsa docent, personal substitut, 1 de maig…

Posicionament sobre el calendari de la desescalada i el retorn als centres educatius

Des de la Federació d’Educació de CCOO considerem que cal concretar l’aplicació a tots els àmbits educatius de Catalunya del procés de desescalada anunciat pel Govern de l’Estat.

Valorem positivament plantejar el retorn “total” als centres ja al mes de setembre. Està clar que ara mateix no es donen les garanties sanitàries per a una tornada massiva a centres que no estan preparats per mantenir les mesures de distanciament social que exigeix la protecció enfront de la pandèmia.

Pel que fa al retorn parcial i voluntari  que plantegen els governs per aquell alumnat que finalitza els seus estudis, així com les mesures de suport presencials per a l’alumnat que més ho necessiti… Per llegir més, clica aquí.  

Recollit als Pressupostos el cobrament del complement específic de tutoria a l’escola concertada

Un cop aprovats els pressupostos de la Generalitat ,condició sine qua non, per tal de que la partida pressupostària destinada al complement específic de tutoria, aprovada a l’estiu de 2017 i especificada al DOGC del 29 d’agost de 2017 per fi es fa realitat. T’expliquem els criteris i els imports a la nostra pàgina web.

Actualitzada el dia d’avui la informació de reclamacions a la llista de la  borsa  docent (convocatòria. 19-20) 

Des de CCOO vam orientar a presentar un recurs de reposició a totes aquelles persones que us havien baremat els mèrits de forma incorrecta o que havíeu quedat exclosos de la borsa docent. Alhora vam demanar al Departament d’Educació uns aclariments que ja ha enviat. Són els següents

No n’hi ha prou! Cal també nomenaments extraordinaris!

Avui dijous 30 d’abril, el Departament d’Educació, gràcies a la pressió sindical i als acords que es van aconseguir a la mesa sectorial, s’han realitzat nous nomenaments.

Però com s’ha pogut comprovar, aquests nomenaments, tot i ser un avenç, han estat escassos i insuficients. Tal com ha denunciat CCOO Educació, una gran part del personal docent substitut està patint una situació molt difícil perquè han finalitzat els seus nomenaments, s’han quedat sense feina, amb poques possibilitats d’aconseguir-ne durant aquest període i, en molts casos, sense la possibilitat de cobrar l’atur. T’expliquem que hem fet i que farem per seguir defensant al personal substitut.

Inclusió: Mite o Realitat?

L’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació publica en el número 52 de la seva revista un article de la  Dolors Vique Ginés ( Referent del Programa Escoles per la igualtat i la diversitat del CEB) en relació amb l’educació inclusiva. Us recomanem la seva lectura

CCOO de Catalunya demana que s’activi de manera immediata el diàleg social permanent per poder construir el camí de la reactivació econòmica i garantir l’ocupació i la cohesió social

Avui s’ha constituït el Consell del Diàleg Social de Catalunya, format pel President de la Generalitat i pel conseller del Departament de Treball, així com pels secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya i els presidents de Foment del Treball i PIMEC, com a organitzacions sindicals i patronals més representatives del país. 

Després de molts anys, la constitució d’avui dona inici al desenvolupament efectiu dels apartats 3, 4 i 6 de l’article 45 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que preveu que els poders públics han d’adoptar les mesures necessàries per a garantir els drets laborals i sindicals dels treballadors i treballadores, i alhora, preveu amb caràcter imperatiu, que les organitzacions sindicals i empresarials més representatives han de participar en la definició de les polítiques públiques que les afectin.

Tens tota la informació a la pàgina web de CCOO de Catalunya. 

Actes commemoratius de l’1 de maig

Per a la celebració del Primer de Maig -festa dels treballadors i treballadores- demà divendres, 1 de maig, enguany amb el lema “Salut, treball i justícia social. La prioritat és la vida”, CCOO de Catalunya ha programat una sèrie d’actes commemoratius i en format telemàtic en l’actual situació de crisi de coronavirus.

Els actes previstos són els següents…  

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Formulari d’inscripció al butlletí