Butlletí 30/03: oposicions, teletreball, ERTOs, permís no recuperable…

Tot el que has de saber sobre el permís retribuït recuperable

El Govern ha aprovat una nova mesura per limitar encara més els moviments de persones a tot Espanya davant la pandèmia del coronavirus. Es tracta d’un permís retribuït recuperable que, de moment, funcionarà entre el dilluns 30 de març i el dijous 9 d’abril.

Pots trobar tota la informació i les principals preguntes freqüents a la pàgina web de CCOO de Catalunya

El Departament està disposat a ajornar les proves de les oposicions. Activitats docents virtuals durant el confinament: el Departament exposa els seus criteris.

A causa de la petició de Mesa Sectorial urgent per part de CCOO i de la resta de sindicats, el Departament ens ha convocat avui a una videoconferència per tractar del calendari de les oposicions i de les activitats docents durant aquests dies de confinament. Teniu aquí el resum

Educació dona criteris a les direccions dels centres per dur a terme l’avaluació i el seguiment de l’alumnat durant el confinament.

Podeu llegir en aquest sentit la nota de premsa del Departament a la seva pàgina web, on trobareu un document amb els criteris. 

ERTOs

La nostra Federació continua assessorant sobre els ERTOS, i denunciant pràctiques abusives de la presentació d’ERTOs per força major. Cal tenir clar que, un cop presentat un ERTO, cal resolució positiva (explícita o per silenci administratiu) per part de l’autoritat laboral que permeti gestionar per part de l’empresa la prestació d’atur per als treballadors i treballadores al  SEPE. Si no és així, s’han de pagar les nòmines dins dels terminis legals establerts. No fer-ho, seria incomplir la normativa laboral.

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí