Butlletí 13/04: represa d’activitats en alguns sectors, propostes per universitats, mesa de diàleg social…

Ningú s’ha de quedar enrere per aquesta crisi, tampoc a les universitats

La universitat pública, com a servei públic d’educació superior, s’ha adaptat en temps rècord a la situació excepcional derivada de la paralització de l’activitat presencial com a conseqüència de la crisi de la COVID-19.

Les treballadores i els treballadors públics estem contribuint a pal·liar la crisi, amb el nostre esforç i el plus de treball, però no estem disposats a ser obviats en els àmbits on es prenen les decisions i és per això que exigim formar part d’aquests àmbits, en tots els nivells (estatal, autonòmic, universitari). És per això que, no estem d’acord amb la manera com s’estan prenent les decisions durant la crisi, ja que s’està fent amb un model gerencial (Ministeri, CCAA i universitats, tots de dalt a baix). En aquest context, sobren decisions unipersonals, opacitat, reforçament de posicions controladores i autoritàries i amb enviament de decisions i comunicacions dels rectorats desiguals a les seves comunitats universitàries. Els responsables educatius han de comptar amb els sindicats, que som els legítims representants de les treballadores i els treballadors.

Pots conèixer les propostes de CCOO per les universitats públiques en aquestes circumstàncies, aquí.

Represa de certes activitats, en finalitzar el permís retribuït recuperable

En relació a aquesta qüestió us recomanem la lectura de la nostra “Guia d’intervenció sindical per preservar la salut en la represa de l’activitat en les empreses”.

També podeu consultar el document del Consell de Relacions Laborals (on estem CCOO, UGT, les patronals i el Govern de la Generalitat) de “Recomanacions per a empreses i persones treballadores…” en la seva versió de 12 d’abril.

Us recordem que per qualsevol consulta, denúncia, reclamació, etc, d’educació o de qualsevol altre sector, per persones afiliades o no afiliades, teniu a la vostra disposició un telèfon i un formulari de consulta. No dubteu en fer-los servir!

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya demandem la constitució urgent d’una mesa de diàleg social

Aquesta mesa ha de permetre arribar a acords per garantir el compliment de les mesures de protecció de la salut en el treball, reforçar les cobertures laborals i preparar la represa esglaonada i responsable de l’activitat productiva. Llegiu la nostra proposta d’agenda de temes a la pàgina web de CCOO de Catalunya. 

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Formulari d’inscripció al butlletí