Butlletí 09/04: orientacions del Departament pel 3er trimestre, irregularitats en els ERTOs, reunió amb la Generalitat…

Reunió del comitè intercentres amb el Departament d’Educació 

Ahir el comitè Intercentres del Personal Laboral es va reunir amb el Departament d’Educació. Entre els temes tractats estan teletreball, oposicions, permisos, borsa de treball, formació i llars d’infants.

Podeu llegir un resum de la reunió a la nostra pàgina web.

CCOO observa greus irregularitats als ERTOs del Grup SIFU

Grup SIFU és un Centre especial de treball (CET) que contracta persones amb discapacitat (amb especial interès en els de “difícil inserció”) per a treballar en outsourcing, serveis per a altres empreses que externalitzen des de la jardineria, la neteja, recepció, consergeries…  El personal amb discapacitat, vulnerable per la seva pròpia condició, treballa com qualsevol treballador ordinari, sols que cobrant menys.

A partir de la declaració de l’estat d’alarma per coronavirus, SIFU ha presentat tres expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). L’últim l’acaben d’anunciar mitjançant el lliurament de cartes on es posa com inici de l’ERTO el 6 d’abril.

La Federació d’Educació de CCOO informa que des del Comitè d’empresa s’han detectat moltes irregularitats. Podeu llegir més aquí.

CCOO defensa a les treballadores de la Fundació Pere Tarrès

Ja hem explicat la difícil situació en la qual es troben les treballadores del lleure a partir de l’incompliment per part del Govern dels seu compromís inicial de garantir els salaris del personal de menjador. Ara, això se suma a la situació de les treballadores de moltes empreses que només han cobrat la part de la nòmina de març fins al dia 13 i no podran cobrar les prestacions per subsidi fins al mes de maig. Com a exemple, aquí podeu veure la denúncia d’una delegada de la secció sindical de CCOO a la Fundació Pere Tarrés recollida a TV3 

El Departament d’Educació dona orientacions als serveis educatius per al tercer trimestre 

Aquí teniu la nota de premsa del Departament i en aquest altre enllaç el document d’orientacions.

Recollida de dispositius electrònics d’entitats privades o d’iniciativa social

Podeu conèixer aquesta iniciativa del Departament d’Educació a la seva pàgina web.

CCOO de Catalunya manifesta la necessitat de reforçar les màximes condicions de seguretat a les empreses per a la represa de certes activitats productives els propers dies, davant els riscos de la COVID-19.

Davant la represa de certes activitats en els propers dies, en finalitzar el permís retribuït recuperable decretat pel Govern de l’Estat, i la possibilitat de represa d’activitats esglaonada d’altres sectors a les properes setmanes, des de CCOO manifestem la necessitat de reforçar a les empreses les màximes condicions de seguretat i el compliment dels protocols sanitaris i de prevenció, anteposant, a qualsevol altre interès, les qüestions col·lectives i la defensa i protecció de la salut de la població treballadora. Trobaràs les nostres propostes en aquest enllaç.

Valoració de la reunió de coordinació sobre coronavirus amb la Generalitat

Aquí podeu trobar el vídeo de valoració de la reunió d’avui de coordinació setmanal sobre la crisi del coronavirus amb el Govern de la Generalitat, a càrrec del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Formulari d’inscripció al butlletí