Butlletí 07/04: informe en relació a l’educació online, manifest unitari, treballs de cura…

Els projectes d’educació online del Departament d’Educació ignoren greus dificultats del personal educatiu i de l’alumnat

La Federació d’Educació de CCOO hem realitzat un informe a partir de dues enquestes, amb un total de més de 3.200 respostes, entre el personal d’ensenyaments reglats no universitaris en relació amb les possibilitats reals d’educació online en l’actual situació de confinament per l’emergència sanitària.

En global, aquest estudi permet identificar seriosos problemes pel tipus de docència online que planteja el Departament d’Educació per una majoria de docents, tant per circumstàncies personals derivades del confinament, com per dificultats tècniques. Pel que es refereix a l’alumnat, gairebé la meitat en el cas de l’educació publica (una mica menys en el cas de la concertada) tenen dificultats tècniques per seguir una docència online estàndard. A aquestes dificultats els hi hauríem d’afegir les que es derivin de l’ambient familiar i social i les pròpies de les característiques personals (diversitat funcional, etc.) de cada alumne.

En el cas de les opinions en relació amb les decisions i els criteris d’activitats virtuals docents que ha publicat el Departament d’Educació trobem una clara majoria d’opinions crítiques i una mitjana global ponderada per sota de la nota d’assoliment.

Us recomanem que llegiu i compartiu l’entrada en la nostra pàgina web amb el link http://bit.ly/EduOnlineAixíNo 

Manifest “Sortir de la crisi amb noves perspectives de futur”

Les entitats que signem aquest document volem expressar, davant d’aquesta emergència, la necessitat compartida d’una reflexió que s’ha de transformar en acció per millorar la nostra societat. Llegeix-lo a la pàgina web de CCOO de Catalunya i si participes en alguna entitat, proposa-li que s’hi adhereixi.

Alba Garcia: “Els treballs de cura en el centre de tot”

La secretària de Dones i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya, Alba Garcia, parla de l’oportunitat de sortir de la crisi del coronavirus COVID-19 prioritzant els treballs de cura de les persones.

Feu clic per veure l’article “Els treballs de cura en el centre de tot”, publicat avui en el Diari del Treball.

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Formulari d’inscripció al butlletí