Butlletí 04/04: propostes formatives, joves de CCOO, prestacions per desocupació…

L’educació en context de l’emergència sanitària

La crisi sanitària que estem vivint aquests dies està deixant moltes qüestions a l’aire pel que fa a la política educativa. Volem deixar molt clar que les conseqüències que se’n deriven en cap cas poden perjudicar les infants i joves als quals ha impactat el tancament d’institucions educatives.

L’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) ha elaborat un comunicat, al qual s’han adherit entre d’altres “Acció Jove- Joves de CCOO  de Catalunya”, demanant a les autoritats educatives diferents mesures concretes.

Proposta formativa no avaluable del Departament pel Personal Laboral

Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat, el Servei de Formació del Departament  ofereix l’opció de continuar formant-nos mitjançant diverses possibilitats.

D’una banda, continua la programació dels cursos virtuals del primer període d’inscripció del Pla de formació 2020.

D’altra banda, ha creat una proposta formativa en obert i no certificable perquè tothom pugui accedir tant als materials de cursos del Pla de formació del PAS-PAE com els de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.  Teniu tota la informació a la nostra pàgina web

El Departament d’Educació posa en obert els continguts i recursos educatius de l’Institut Obert de Catalunya

De forma excepcional, s’obren per l’emergència actual, entre d’altres, els cursos per a 29 assignatures de batxillerat, tant de comunes com de modalitat –entre altres biologia, dibuix artístic, fonament de les arts, llatí o història de la filosofia-. També es podran consultar els mòduls per obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) –que inclou, per exemple, geografia, anglès, escriptura creativa, ciències naturals….-. Més informació a la web del Departament.

‘Lluita digital’ 344. El que has de saber sobre prestacions per desocupació

Aquesta publicació digital arriba per correu electrònic, amb una periodicitat quinzenal, a tots els afiliats i afiliades que ho desitgen, completa la informació de la revista en paper Lluita Obrera i afegeix un plus d’actualitat a la informació del sindicat.

En aquest número parlem de les prestacions per desocupació; el permís retribuït recuperable; les reivindicacions de CCOO per garantir les cobertures als col·lectius més vulnerables, i els consells per fer la declaració de la renda 2019, entre altres informacions.

Fes clic per veure el número 344 del Lluita Digital.

 

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí