Aquest curs serà diferent i ho hem d’assumir

Per no deixar que cap infant ni cap jove baixi del tren de l’educació, cal una Proposta Educativa de País en situació d’excepcionalitat i en la normalitat. Trobaràs aquí les propostes de CCOO Educació.

Universitats

S’ha publicat per part del Ministerio de Universidades el document “Reflexions sobre criteris generals per l’adaptació del sistema universitari espanyol davant la pandèmia Covid-19, durant el curs 2019-2020“, que creiem que pot ser del vostre interès.

Formació Professional

El Departament d’Educació ha fet arribar als centres educatius els criteris per al desenvolupament de l’acció educativa i avaluació en els centres d’FP, ERE i ESDAP. 

Campanya de CCOO de defensa jurídica contra els acomiadaments i les finalitzacions de contracte durant l’estat d’alarma per COVID-19

Segons les dades de baixes a la Seguretat Social durant l’estat d’alarma al mes de març, s’han destruït prop de 900.000 llocs de treball a Espanya i més de 141.000 a Catalunya, sense computar els més de 600.000 persones treballadores afectades per ERTOs a Catalunya. Aquestes dades indiquen que les mesures del govern no impedeixen que les empreses continuïn acomiadant i finalitzant contractes de treball en lloc d’aplicar mesures temporals per no destruir ocupació. Aquesta situació provoca que molts treballadors i treballadores més afectats per la precarietat laboral es quedin sense accés a prestacions d’atur o consumeixin el que tenen reconegut, provocant una situació de més precarietat. Per aquesta raó, l’actuació fraudulenta d’algunes empreses no pot quedar sense resposta sindical i jurídica.

En aquest marc, CCOO fa un pas endavant i a través del nostre Gabinet Tècnic Jurídic vol contribuir a l’objectiu d’assegurar el manteniment de l’ocupació, i la defensa dels treballadors i treballadores que són més vulnerables als incompliments patronals, establint una tarifa extraordinària. Teniu tota la informació a la nostra pàgina web.

Estudi del “Frente de Estudiantes” sobre els efectes de la crisi de la Covid-19

El Frente de Estudiantes ha presentat un estudi sobre els efectes de la crisi de la Covid-19 en el qual posa de manifest les “carències del nostre model educatiu” i de com la gestió de la crisi “ha fet encara més grans les desigualtats existents”. L’estudi es basa en una enquesta que han contestat més de 2.500 estudiants d’ESO, batxillerat, FP i universitat. Podeu llegir un resum al Diari de l’Educació.

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies