28 de març: notícies de les repercussions laborals del coronavirus a l’àmbit educatiu

Noves mesures del Govern de l’Estat en relació amb el coronavirus

Aquest vespre, Pedro Sánchez, president del Govern de l’Estat, ha anunciat que a partir d’aquest dilluns 30 de març i fins al dia 9 d’abril (tots dos inclosos) tots aquells treballadors i treballadores que no formin part d’activitats essencials no hauran d’anar als seus llocs de treball. Segons la informació del Govern cobraran la totalitat del seu sou i quan termini l’emergència recuperaran les hores no treballades de manera gradual i espaiada en el temps. Demà hi haurà un Consell de Ministres on, presumiblement, s’aprovarà un Decret que concretarà aquesta mesura.

Podeu consultar una primeríssima valoració d’urgència del Secretari General de CCOO de Catalunya en aquest fil de Twitter.

Demà podreu ampliar més informació en aquest mateix butlletí. Us demanem que el compartiu amb les vostres persones properes que es poden subscriure fent clic aquí.

Personal substitut. Què fer si t’ha finalitzat el nomenament?

Des de CCOO demanem al Departament que perllongui durant tot el confinament el nomenament de totes les persones que estaven treballant com a substitutes dijous 12 de març, seguint el criteri del mateix Departament de mantenir els contractes durant aquest període. Gràcies a la nostra insistència el Departament ha dit que mantindrà el nomenament de les persones substitutes quan ha canviat el fet causant de la seva baixa o permís, i que no acceptarà cap reingrés d’excedències mentre els centres estiguin tancats i, per tant, mantindrà el nomenament de les persones substitutes.

Així i tot CCOO estem rebent la queixa de centenars de substituts/es que, per altres motius es queden sense feina i, en molts casos, sense possibilitat de cobrar l’atur.

Si és el teu cas, pots trobar informació dels tràmits a fer i quan i com cobrar l’atur a les infografies que trobaràs al final d’aquesta notícia.

Preguntes freqüents de MUFACE

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha habilitat un espai de preguntes freqüents relacionades amb el covid-19 per a donar resposta als dubtes de les persones mutualistes.

També en la crisi del coronavirus… SOM SINDICAT FEMINISTA 

En una situació d’emergència sanitària com l’actual, i amb moltes persones confinades als seus domicilis cal reafirmar la vigilància i la dotació de recursos per fer front a la violència masclista, en tots els àmbits.

Als locals de CCOO de Catalunya et podem ajudar amb el tema de la violència masclista i, si l’empresa no actua en casos d’assetjament, no acceptis cap excusa relacionada amb la situació actual. Posa’t en contacte amb CCOO i t’ajudarem a denunciar el teu cas a la Inspecció de Treball de Catalunya.

Si pateixes violència masclista o una situació d’assetjament sexual a la feina, aquí pots trobar recursos per fer-hi front. Ajuda’ns a difondre’ls! 

Servei de consultes, també el cap de setmana!

Si necessites assessorament laboral, tant si treballes a l’educació com a qualsevol altra activitat, pots contactar amb nosaltres per aquests canals:

Telèfon: 933 100 000

(de dilluns a divendres de 9 a 19 h; dissabtes i diumenges de 9 a 14 h)

Consultes en línia: http://consulta.ccoo.cat 

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí