28 de maig, Dia Internacional d’Acció per a la salut de les dones

SENSE DESIGUALTATS I AMB SALUT

Ens remuntem a l’ any 1987 al V Encuentro de Internacional de Mujer y Salud a Costa Rica. La Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’un Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. Es va triar el dia 28 de maig amb l’objectiu de cada any fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les necessitats i demandes.

La pandèmia que patim arreu del món ha posat damunt la taula una vegada més la importància de la perspectiva de gènere en la salut per visibilitzar i prendre consciència de que els rols atribuïts a dones i homes i les relacions desiguals de poder es vinculen a l’hora de donar respostes de salut.

Cada any l’hem celebrat amb mobilitzacions i diferents accions. Enguany ho celebrem arreu del nostre territori en diferents fases de la desescalada, unides en accions virtuals coneixent i compartint el nostre manifest.

Desde la Federació d’Educació ens unim a les propostes de la Secretaria de la Dona de la CONC: fer-nos visibles i presents a les xarxes compartint el manifest, el cartell.

També estem convidades a l’acte virtual programat per la Xarxa de Dones per la Salut que cada any programa un tema d’actualitat relacionat amb salut i dones.


Dijous 28 de maig :

SALUT MENTAL DE LES DONES EN TEMPS DE CONFINAMENT RESILÈNCIA I RESISTÈNCIA

Hora: 18h via Zoom.  Cal inscripció prèvia


Lectures recomanades: Arxius :