27 de març: notícies de les repercussions laborals del coronavirus a l’àmbit educatiu

Acord al sector de la discapacitat intel·lectual

Ahir vam arribar a un acord de tots els agents socials del sector de discapacitat intel·lectual, amb relació a la situació que s’està patint als CET, a causa de la crisi sanitària del Coronavirus COVID-19.
Aquest document ens ajudarà a orientar actuacions en la nostra acció sindical als centres i empreses, i a poder denunciar amb més claredat les irregularitats que es puguin donar.

És un document d’important lectura per fer front a les mesures que es puguin prendre i que afectin les condicions laborals de tots els treballadors i treballadores.

Resposta del Departament d’Educació a la petició de mesa tècnica 

Tots els sindicats de l’educació pública vam demanar aquesta setmana la convocatòria d’una mesa de negociació amb el Departament. Finalment ens han convocat pel dilluns vinent, encara que sense un ordre del dia definitiu. Per nosaltres és imprescindible parlar de com evitar la bretxa tecnològica entre l’alumnat, regular les condicions laborals del teletreball i avaluar el calendari de les oposicions en funció de l’emergencia sanitària.

Continuem insistint en la necessitat que les patronals de l’escola concertada convoquin també una mesa per parlar de totes les qüestions lligades a la docència on-line i el teletreball.

El Consell de Ministres atén les reivindicacions de CCOO i UGT i fa un pas endavant per a evitar acomiadaments

CCOO i UGT valoren que el Govern hagi atès algunes de les principals reivindicacions sindicals, una moratòria per als acomiadaments, agilitar els tràmits dels ERTOs i controlar les seves causes, de tal forma que, si estan mal aplicades, i s’utilitza la fórmula de causa major, els empresaris hagin de restituir les cotitzacions corresponents.

Consideren que és un pas endavant per a protegir a les persones en l’àmbit laboral davant la pandèmia del coronavirus. I mostra la seva satisfacció perquè es garanteix la volta a l’ocupació dels treballadors temporals sotmesos a un ERTO i que el comptador en el dret a la prestació per desocupació de tots els treballadors i treballadores, que reuneixen els requisits, es posi a zero (no comptabilitzant-se aquest període).

Aquí podeu llegir la valoració íntegra de la Confederacion Síndical de CCOO.

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí