24 de març: notícies de les repercussions laborals del coronavirus a l’àmbit educatiu

CCOO demana seguretat a l’hora de repartir les targetes moneder de les beques menjador

A partir d’avui es començaran a distribuir les targetes moneder que ha elaborat el Govern per garantir la prestació de les beques menjador a l’alumnat en edat escolar obligatòria.

Fins ahir mateix no ha estat clar el sistema de repartiment d’aquestes targetes i finalment, a una part molt important dels municipis el Govern ha optat per obrir els centres educatius i citar allà a les famílies per anar a recollir-les.

Des de la Federació d’Educació de CCOO creiem que aquest és un mètode arriscat des del punt de vista de la salut pública i poc coherent amb la posició defensada pel mateix Govern de confinament total pel coronavirus. Des del sindicat demanem al Departament d’Educació que no exposi a les famílies i als treballadors/es repartint les targetes-moneder de la prestació de la beca menjador.

Davant d’aquesta emergència sanitària, s’han de minimitzar les sortides i demanem que s’opti per ingressar aquests diners als números de compte bancari de cada família o, en els pocs casos que no tinguin, buscar altres fórmules sense contacte físic.

Si finalment es produeixen aquestes entregues presencials, exigim que es tinguin totes les garanties necessàries i es puguin realitzar amb seguretat i mobilitzant el menor nombre de persones.

FP – FP Dual- Flexibilització de les pràctiques i del calendari escolar

El MEyFP i les CCAA acorden flexibilitzar les pràctiques i el calendari escolar perquè els estudiants d’FP superin el curs.

L’FCT es limitarà excepcionalment a 220 hores i alhora s’ampliarà el període en el calendari escolar.

S’ajorna el calendari de proves d’accés a CF, arribant fins a la primera quinzena de juliol.

Posa a disposició tots els recursos digitals de l’FP a distància.

http://www.educacionyfp.gob.es/fpadistancia/inicio.html

S’han presentat 11 nous títols i cursos d’especialització per al curs 2020/2021.

https://www.lamoncloa.gob.es/serviciosdeprensa/notasprensa/educacion/Paginas/2020/240320-covid19_fp.aspx

Els sindicats universitaris reclamen que es pagui el 4rt any de l’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF)

Dilluns 16 de març, CCOO, CGT, I-CSC i UGT, els quatre sindicats amb representació a la mesa del Conveni PDI-L (Personal Docent Investigador Laboral), vam presentar una reclamació al Govern de la Generalitat davant la urgència de la situació de més de 200 investigadors predoctorals als quals les universitats volen acomiadar de forma improcedent aquest proper 30 de març.

El col·lectiu d’investigadors predoctorals, organitzats a través de la plataforma Doctorands en Lluita i els sindicats amb representació a la Mesa del Conveni hem reivindicat, en els últims mesos, l’obligació de les universitats i els centres de recerca a prorrogar el quart any de contracte a tots els doctorands que no han pogut acabar la tesi en 3 anys, tal com estableix l’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF), aprovat tot just fa un any (RD 103/2019).

A partir d’actuacions sindicals, tant el Síndic de Greuges, en una actuació d’ofici iniciada el maig, com la Inspecció de Treball, han exposat plantejaments similars als equips de govern de les universitats, els quals, malgrat tot, segueixen negant-se a aplicar l’EPIF, amb l’excusa d’un problema econòmic.

És en aquest context que els quatre sindicats de la mesa negociadora del conveni col·lectiu de les universitats públiques catalanes (CCOO, CGT, I-CSC i UGT), donada la urgència de la situació i per tal de desbloquejar-la, hem presentat una reclamació a la Generalitat per a què assumeixi el cost del quart any dels contractes predoctorals, tant els ja extingits com els futurs

Modificacions en les normes d’ús de la via pública en l’estat d’alarma per les persones amb discapacitat que tinguin alteracions conductuals

El BOE del passat divendres 20 de marc ha publicat una instrucció del Ministerio de Sanidad on s’estableix que “les persones amb discapacitat, que tinguin alteracions conductuals, com per exemple persones amb diagnòstic d’espectre autista i conductes disruptivas, el qual es vegi agreujat per la situació de confinament derivada de la declaració de l’estat d’alarma, i a un acompanyant, a circular per les vies d’ús públic, sempre que es respectin les mesures necessàries per a evitar el contagi”

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí