23 de març: notícies de les repercussions laborals del coronavirus a l’àmbit educatiu

Reclamem tant a les patronals de l’escola concertada, com al Departament d’Educació la negociació immediata de les condicions laborals del teletreball

Podeu veure en aquest sentit el vídeo que ha gravat el nostre Secretari General, Manel Pulido

Oposicions docents: Segons el Departament d’Educació es realitzaran en el calendari previst.

El Departament d’Educació ens ha informat que treballa per realitzar-les en el calendari previst o, si fos necessari, amb retocs en el calendari que no afectin substancialment el període d’oposicions. Si les circumstàncies de confinament requereixen adaptacions del calendari o es produïssin situacions més extremes, el Departament anirà informant.

Cal concretar el pagament al personal del migdia dels centres educatius

En aquests moments, el Departament no ha concretat el pagament al personal del migdia dels centres públics, malgrat les nostres demandes perquè ho facin. Això provoca desorientació en les empreses i angoixa en les treballadores i treballadors. CCOO s’ha adreçat directament als màxims responsables del Govern de la Generalitat perqùe trobin una solució pel personal dels centres concertats

Primera victòria en la defensa del personal substitut a l’escola pública. Reforcem la lluita!

Gràcies a la lluita de CCOO hem aconseguit una rectificació per part del Departament, garantint que es mantindrà el nomenament de les persones que l’haguessin perdut a causa d’un canvi del fet causant de la baixa.

Des de CCOO considerem que cap persona amb nomenament actiu durant el tancament de centres, pel confinament, hauria de perdre la feina i s’han de prorrogar tots els nomenaments que es trobin en aquesta situació.

Per continuar lluitant encara amb més forca, demanem a totes les persones substitutes que s’hagin vist afectades que omplin aquest formulari.

Educació concertada

Després de la declaració de l’estat d’alarma i de la possibilitat d’acollir-se als ERTO’s per causa de força major, s’han disparat els ERTO’s al personal d’extraescolars, cuina i menjador de les escoles concertades.
Com a CCOO garantim l’assessorament als i les delegades, a l’afiliació i a aquelles persones dels centres als quals no tenim representació i seguim negociant amb empreses i institucions per tal de millor les condicions laborals dels i de les treballadores.

Podeu llegir aquí el comunicat de CCOO de Catalunya denunciant l’oportunisme de moltes empreses de tots els sectors laborals que presenten ERTO de força major de manera injustificada.

Pràctiques a FP

Des de CCOO, tal com constava en el nostre butlletí de 18 de març, vam reiterar al Departament d’Educació la nostra petició que inclogués explícitament en les instruccions la suspensió de totes les pràctiques de l’alumnat a les empreses, incloent-hi l’FP Dual. Tenint en compte principalment que la pràctica totalitat de l’FP Dual és mitjançant beca formativa.

Demà es reunirà a Madrid el “Consejo de Formación Profesional” que reuneix a la Secretaria General d’FP del Ministerio amb els directors generals de totes les comunitats autònomes i esperem que s’aclareixi aquest tema i altres, com el calendari de proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.

ERTO a ESADE

ESADE ha presentat un ERTO que afecta menys de 30 persones sobre un total de 800 de les seus de Madrid i Catalunya, bàsicament PAS de recepcions i manteniment. Volem destacar que el Comitè d’Empresa ha aconseguit que l’empresa complementi fins al 100% de les retribucions i es respectin les vacances i pagues extres, de tal manera que ningú no pateixi cap perjudici econòmic.

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí