20 de març: notícies de les repercussions laborals del coronavirus a l’àmbit educatiu

Acord al lleure educatiu

Hem signat un acord  que hem de valorar com a positiu, ja que compromet a les patronals a no aplicar ERTOs on tinguin garantit el finançament, i on no el tinguin, tot el personal podrà acollir-se a aquests, seguint el RDL 8/2020, incloent-hi finalment una part molt important de les substitucions.

El Departament d’Educació aclareix que s’aturen els tràmits, no les oposicions docents

El Departament d’Educació ha aclarit respecte a la nota de premsa del 19 de març, que el que s’atura són els TRÀMITS I PROCEDIMENTS relacionats amb les oposicions docents (com la publicació de la llista definitiva de persones admeses, la constitució de tribunals…).

A dia d’avui, el Departament d’Educació, no ha comunicat la suspensió de la convocatòria d’oposicions

Menjadors escolars a centres concertats

Demanem al Departament que també destini diners al pagament de les treballadores del menjador de les escoles concertades. Aquestes treballadores també treballen en centres que formen part del servei públic.

Moltes escoles i institucions han plantejat aplicar ERTO’s a tot el personal que dóna servei al menjador i a les activitats extraescolars. Si les famílies no deixen als seus infants a dinar, les escoles no cobren i les treballadores tampoc cobraran.

Per aquest motiu demanen al Departament que es faci càrrec del salari d’aquest personal del menjador. Un personal altament feminitzat, en què la major part té jornades parcials i salaris precaris. Per a elles passar a cobrar la prestació de l’atur les posa contra les cordes.

CCOO continuarà batallant amb les patronals del sector i el Departament d’Educació per defensar a les treballadores.

Ensenyaments 0-3

CCOO hem pogut tirar enrere ERTO’s que s’havien plantejat per manca de pagament dels Ajuntaments a les empreses subcontractades. Gràcies a la nostra pressió hem aconseguit que finalment els Ajuntaments paguessin els salaris compromesos.

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí