18 de març: notícies de les repercussions laborals del coronavirus a l’àmbit educatiu

Els Ministeris d’Educació i FP i Universitats adoptaran les mesures necessàries perquè cap estudiant perdi el curs per la suspensió de classes presencials

Des del MEyFP i des del d’Universitats es vol garantir que no hi hagi conseqüències negatives per a l’alumnat i es vol garantir l’accés a la universitat amb equitat i justícia.

Amb relació a l’FCT i l’FP Dual es proposa la flexibilització de les pràctiques, d’acord amb les CCAA. S’adaptarà el calendari de les Proves d’Accés a CF. La setmana vinent s’han de concretar aquestes mesures.

Des de CCOO exigim al Departament d’Educació que en aquests moments, tenint en compte la proposta de mesures del MEyFP que inclogui en les instruccions explícitament la suspensió de totes les pràctiques de l’alumnat a les empreses.

Educació ajorna la preinscripció i matriculació de tots els ensenyaments

Teletreball.

Ens estem trobant amb diverses situacions d’exigències laborals al personal docent de totes les etapes  al PAS de les universitats. Cal negociar unes instruccions clares que reconeguin els drets laborals (càrrega de treball, horari de dedicació, recursos i dret a la desconnexió digital…).  Des de CCOO començarem a bastir una proposta i animem a tothom a fer-nos arribar les seves inquietuds.

Activitats de l’alumnat no qualificables.

Proposem al Departament que faciliti l’accés a recursos i plataformes digitals adequades, en tots els ensenyaments obligatoris i postobligatoris (batxillerat i Formació Professional) a l’alumnat i professorat.

Volem que aquestes activitats no siguin qualificables, atenent la bretxa digital i les diferents circumstàncies familiars de suport a l’alumnat (sobretot en el cas de l’ensenyança obligatòria), tot i que sí revisades pel professorat.

Suspensió del calendari de proves de les oposicions de cuina fins a nou avís.

Continuïtat del personal substitut docent de pública

Des de CCOO demanem que totes les persones que estaven treballant com a substitutes el  dijous 12 de març continuïn tenint nomenament i no se’ls finalitzi fins que es tornin a fer nomenaments. No podem permetre que el personal més precari del Departament d’Educació es quedi sense possibilitat de tenir feina, ni en molts casos, cobrar l’atur, a causa del tancament dels centres:

MANTENIMENT de les substitucions quan hi hagi canvi del fet causant mentre duri la situació de tancament dels centres educatius

MANTENIMENT de substitucions tot i l’alta de la persona substituïda

Lleure

Continuem treballant per assolir un acord amb la patronal, ajustat amb els compromisos de manteniment del finançament per part de la Generalitat i les normes fixades pel Govern central amb relació als ERTOs

Endermar

Després de les denúncies públiques fetes per la nostra federació, l’empresa Endemar ha comunicat a totes les treballadores que  procedirà a anul·lar totes les baixes i que per tant, tots i cadascun dels treballadors, ja siguin fixos discontinus, contracte d’obra i servei o interinitat, continuaran tenint el mateix contracte.

Discapacitat

CCOO hem estat treballant per un acord amb DINCAT i els altres sindicats, però no ha estat possible. Farem arribar a les nostres delegades i delegats unes orientacions per fer front a les demandes de les empreses garantint la salut i les condicions laborals.

Educació concertada

CCOO estem tenint contactes amb el Departament i patronals per minimitzar l’impacte de la crisi del COVID-19 i el nombre d’ERTO’s  que arrel de la situació actual alguns centres volguessin efectuar.

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí