16 de març: Notícies de les repercussions laborals del coronavirus a l’àmbit educatiu

Tràmits al departament d’educació, serveis territorials i CEB

Avui dilluns, al DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ (Via Augusta, SSTT i CEB) estan elaborant els Plans de Contingència.

Han comunicat que els tràmits seran a través del canal electrònic de la plataforma tràmits Gencat mitjançant els diferents models específics, o en el seu defecte, mitjançant la petició genèrica.

Si es vol contactar amb el Departament ha de ser a través de la bústia de contacte.
No s’hi ha d’acudir a fer tràmits, registre, etc perquè estant tancats.

El registre del CEB l’hem tancat CCOO per motius de salut per no tenir EPIs i perquè no han sabut argumentar que era un servei essencial.

Atenció a la discapacitat

Avui ens hem reunit amb la patronal DINCAT, que agrupa als serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.

Estem treballant un acord per tal de garantir la continuïtat del servei a les persones amb discapacitat a les residències, amb mobilitat de treballadores entre diferents serveis, garantint els drets laborals i la seguretat sanitària i jurídica d’aquestes treballadores. Tot això es farà per evitar suspensions de contracte amb acord i control sindical de les mesures que s’estableixin. Aquest document es publicarà a la major brevetat possible

Lleure

Hem continuat en contacte amb el Departament i les patronals. Les patronals estan complint l’acord de divendres d’esperar a les decisions dels governs. El Departament ens confirma que demà s’aprovarà un Decret-Llei que garantirà que les empreses de menjadors i personal vetllador, així com el transport escolar, podran pagar a les seves treballadores encara que no es presti el servei.
Per altra banda, tenim empreses que no estan complint aquest acord i que procedim a denunciar públicament i per totes les vies jurídiques que considerem convenients. Són les següents:

Endermar SL

Endermar Educa SL

Endermar Colectividades SL

Asistentes Escolares SL

Serunion SL

Informació a mutualistes a la pàgina web de MUFACE: Coronavirus

Per a informar adequadament els mutualistes i evitar els desplaçaments a les nostres oficines, indesitjables des del punt de vista de la salut pública, molt més havent-hi grups de risc entre els nostres mutualistes, s’ha publicat informació actualitzada en la web indicant la necessitat d’usar mitjans telemàtics, email i telèfons i evitar les gestions presencials excepte urgències inajornables.

Es reitera que els mutualistes tenen cobertura sigui com sigui la seva opció. A més, facilitem de nou els telèfons de totes les comunitats autònomes.

S’agraeix la difusió per endavant. Aquí teniu l’enllaç

Preguntes freqüents i consultes sobre el coronavirus:

Aquí podeu trobar el llistat de preguntes freqüents en relació a les afectacions laborals del coronavirus.

Per a consultes laborals concretes relacionades amb el coronavirus omple aquest formulari i tindràs una resposta el més aviat possible.

La Federació d’Educació de les CCOO de Catalunya publica diàriament les principals novetats de les repercussions laborals al món educatiu de la situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Anireu trobant referències als diferents sectors en la mesura que es produeixin. Us animem a subscriure-us i a compartir-ho amb tothom que pugui tenir interès

Fomulari d’inscripció al butlletí