EDUCACIÓ

Ahir va morir Montserrat Company fundadora amb el seu marit Francesc Bataller de l’Escola Patufet-Sant Jordi de L’Hospitalet, cooperativa de pares mares i mestres. Que va passar a pública amb el Col·lectiu del CEPEC.
Va ser regidora d’Educació de l’Ajuntament de L’Hospitalet per ICV 1999 al 2007, i afiliada a CCOO des de 1988, ha mort a 81 anys. Durant els mandats en què va ser regidora va impulsar la creació de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts i la xarxa d’escoles bressol municipals, entre altres projectes.

Montserrat Company va néixer a Barcelona, al barri de Gràcia l’any 1939. Els seus pares es van traslladar a L’Hospitalet quan ella tenia dotze anys per obrir una botiga de fotografia.

Estudiant a la Universitat va impulsar i participar en els moviments de joves progressistes de l’Església a L’Hospitalet i comarques fins a l’any 1963.

Amb el seu marit, Francesc Batallé i Pou, va fundar l’any 1968 l’Escola Bressol Patufet, com una escola renovadora i catalana. L’escola va ser un dels nuclis originaris de l’actual escola pública Patufet Sant Jordi Francesc Batallé i Aragonès. “Per fer l’escola Patufet Sant Jordi ens vam unir els pares i els mestres perquè volíem un altre tipus d’escola”, explicava, explicava en una entrevista al Diari L’Hospitalet el 2007.

Amb els anys va exercir de directora en aquesta escola, coordinadora pedagògica i especialista en pedagogia terapèutica.

Amb altres mestres de la ciutat participants de les escoles d’estiu de Rosa Sensat va crear El Casalet, espai de trobada de mestres per la renovació pedagògica a L’Hospitalet.

Va rebre el Premi Rosa Sensat de Pedagogia 1996, pel llibre Una escola per a tots, on s’explica la socialització de l’alumnat amb necessitats específiques de l’escola.

El 1999, Montserrat Company es va presentar a les eleccions municipals com a cap de llista d’Inicitiva per Catalunya Verds. Tot i que el PSC va aconseguir majoria absoluta, va signar un pacte de govern amb IC-V i Montserrat Companya va ocupar la regidoria d’Educació. Posteriorment, a les següents eleccions, el pacte es va mantenir i Company es va mantenir al capdavant de l’àrea d’Educació.

Durant el període 1999-2007 va impulsar la creació de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, que es va crear el 2005. També va ser la impulsora de la xarxa d’escoles bressol municipals, la primera de les quals, la Casa dels Arbres, es va posar en funcionament el 2007.

Igualment va fer una aposta ferma per fer de L’Hospitalet una ciutat educadora, treballant per projectes com els programes POA (Programa d’Orientació i Acompanyament) o els Plans Educatius d’Entorn.

El 2007 es va jubilar de la política i de la docència. “Tot el que sé ho he après dels nens i dels pares i mestres. Igualment, a la Regidoria, tot el que he fet, ho he cregut profundament. He treballat per aconseguir l’èxit escolar i per dotar de més recursos el món educatiu. Estic satisfeta de la feina feta”, deia a l’entrevista del Diari L’Hospitalet.

El funeral per la Montserrat Company serà una cerimònia privada el dia 3 de desembre al Tanatori del Vendrell.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies