Reunió del grup de treball del CEB 19.11.2020

Informació curs 2020-21

El CEB ens informa que tots els reforços COVID tenen nomenament fins el 31 d’agost, com el personal amb vacant.

Els nou nomenaments fins al 13 de novembre son de 530 persones pels motius de vacant, reforç COVID, substitucions.

CEB ens mostra dades de la situació sobre la covid-19 als centres de la ciutat de Barcelona, CCOO li fem veure que aquestes dades no són reals si no es fan proves PCR al professorat de secundària perquè no es considera contacte estret o als mestres que no són tutors.

Estat actual de les oposicions

SUBALTERNS

S’han cobert totes les places, 80 amb personal que ja treballava a l’Ajuntament i 2 que venien de fora.

El dia 18 de novembre va ser l’últim dia per a la presentació de la documentació per a compulsar i ara estem pendents de l’Ajuntament de Barcelona per al nomenament de Funcionari de Carrera i les dues persones de Funcionari en Pràctiques.

MESTRES

Els/les mestres que van fer les oposicions ja han estat nomenats/des funcionaris/àries en pràctiques.

De 121 places ofertes s’han cobert 87 .

Hi ha hagut 25 renúncies de mestres que van aprovar també a la Generalitat.

86 mestres s’han incorporat i 1 està en excedència per maternitat.

De l’especialitat d’educació infantil de 22 places s’han cobert 21, de primària de 33 s’han cobert 24, d’audició i llenguatge de 13 s’han cobert 7, de música de 6, 1 d’anglès de 10, 8, de pedagogia de 32, 21 i d’educació física 5 de 5.

Hi ha una mestra nomenada funcionària en pràctiques que va suspendre les pràctiques en les anteriors oposicions i repeteix les pràctiques ara, segons normativa Ajuntament.

Les bases de les pràctiques seran semblants a les de la Generalitat, però no han de fer el curs que demanen a la Generalitat. Han de fer 6 mesos de pràctiques, mínim tres mesos per poder avaluar. Tenen de temps fins el 31 de juliol de 2021.

L’1 de setembre del 2021 seran nomenades funcionàries de carrera.

SECUNDÀRIA

De moment no tenim data, farem una altra reunió per concretar la data i revisar bases. CCOO hem demanat tant a la Comissió central de l’Ajuntament de Barcelona com al CEB de fer les oposicions el curs 2021-22.

TEE i TEI

CCOO demanem que les de TEI es facin desprès de la Generalitat.

I que com tenen el mateix temari comú fer-ho a l’hora les dues categories, l’administració diu que ara és complicat ajuntar moltes persones.

Pla d’educació digital de Catalunya

Els ordinadors es donen a tot els docents que tenen com a mínim mitja jornada vacant.

Les instruccions son les mateixes que les del departament, Document Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2023

CCOO demanem que el PAE i els reforços COVID també han de disposar d’aquesta eina digital.

Assignació de matèries al professorat PT o PS

Si no s’està d’acord amb la distribució de mòduls s’ha de fer una queixa a la direcció del centre, si la resposta de la direcció no sembla encertada, s’ha de fer arribar la queixa al correu d’atenció als professionals i el CEB l’ha de fer arribar a inspecció per a que dictamini si és correcta o no.

CGT diu que a Lluïsa Cura s’han reduït les places d’anglès, CEB ens diu que com a FP l’anglès també el poden fer professorat d’altres especialitats, la direcció pot distribuir de manera diferent les hores.

Concurs de trasllats

DOCENTS

A desembre CEB intentarà publicar les bases.

CGT demana que surtin totes les places ocupades per interins.

CEB diu que no surten les places que ocupen llocs en les direccions.

SUBALTERNS

CCOO demanem que es faci concurs de trasllats de subalterns aquest curs tal com marca l’annex del conveni, ja que fa 7 anys que no s’ha fet i és el personal que sempre queda menystingut per l’administració.

El CEB ens diu que amb la falta de personal a RRHH no creuen que el puguin realitzar.

CCOO insistim que és un incompliment de conveni i farem el necessari per a que es realitzi.

Concurs de mèrits per a nous directors

Es publicarà al gener.

Tutoria COVID

Els centres han d’enviar el nom de les persones que fan tutoria i es pagarà a tothom, però no tenen la instrucció de com ho faran, però es pagarà. (Aquesta ha estat una lluita de CCOO al Departament d’educació.)

Borses

Hi ha dos o tres persones que no tenien els dies ben comptats, CEB ens diu que ho tenen recollit i que a la pròxima actualització ja constaran els dies reals.

Com tenen problemes per cobrir algunes places, han trucat persones de la llista de la Generalitat, els dies treballats els sortiran a la llista de l’ajuntament.

CRP

CCOO hem informat que hem presentat una instància denunciant l’incompliment de conveni, demanant que es faci el concurs de mèrits per ocupar places dels CRP, que l’administració vol que ocupi personal del Departament d’ensenyament.

INSTÀNCIA CRP

CCOO portem des del curs passat denunciant l’amortització de llocs municipals als CRP, tant al CEB com a la Comissionada d’Educació i al Tinent d’alcalde el Sr. Joan Subirats.

Promoció interna vertical i horitzontal

I també demanem que es contempli la possibilitat de la promoció horitzontal pel personal A1 i A2, tal com vam negociar a l’Annex de conveni.

La promoció interna vertical ja se està treballant a la Mesa general de l’Ajuntament de Barcelona.

Concurs de mèrits CRP

La previsió és publicar a la Gaseta el proper dimarts un concurs de mèrits per a un lloc de treball adscrit a l’Àrea de innovació i projectes i formació que gestionarà projectes de caire artístic i cultural impulsats des dels CRP.

CEB ens torna a manifestar la manca de personal a RRHH i des de CCOO ja estem donant suport des de la comissió central a l’Ajuntament de Barcelona sobre aquesta qüestió.

Es constata que necessiten personal de reforç, tots els sindicats els hi donem suport.

XTEC i e-valisa

El CEB ens va comentar que estan treballant per a que tota la documentació arribi via digital, per aquest motiu és molt important que tot el personal municipal disposi de correu xtec i el tingui en actiu.

Per part de la direcció han d’introduir a tot el personal municipal de tots els centres educatius d’una manera concreta per a que no passi com amb la formació COVID que molts treballadors/es no la van poder realitzar.

El CEB està fent una instrucció per a les direccions per tal de subsanar aquesta situació i fer més àgil la feina.