El 26 de novembre de 2020 hem tingut una reunió del grup de treball de  l’IMEB.

El punt a tractar és la categoria professional d’Educadora d’Escola Bressol, com a requisit previ per dissenyar el procés d’oposició  amb l’objectiu fonamental d’estabilitzar la plantilla actual de les Escoles Bressol Municipals.

La proposta de l’administració.

En base al TREBEP que a l’article 76, estableix les titulacions per establir els grups i subgrups.

Les titulacions requerides per a aquesta oposició segons el Decret 282/2006 del 4 de Juliol que regula el primer cicle d’educació infantil són:

Tècnica superior en educació infantil. Tècnic especialista en jardins d’infància (mòdul professional III) o altres equivalents.

Grau de mestra/e en educació infantil, mestra/e especialista en educació infantil, diploma en Professorat d’Educació General Bàsica especialista de Preescolar o altres equivalents.

L’administració proposa la creació d’una nova categoria funcionarial emmarcada en el subgrup C1 i declarar a extingir la categoria de Educadora d’Escola Bressol emmarcada en el subgrup A2.

La creació d’un procés d’oposició amb un categoria única, en aquest cas C1. És  la fórmula per a que tothom es pugui presentar i ningú quedi exclòs de la possibilitat de consolidar el seu lloc de feina.

Les dades sobre els interins/es amb vacant estructural o programa i les seves titulacions que ens ha traspassat l’Administració són;

  • De 560 treballadors/es d’escoles bressol:
  • 205 un 37% de la plantilla disposa de la titulació de mestra/e.
  • 355 un 63% de la plantilla de la titulació de tècnica o altres equivalents.

Això, juntament amb el marc legal, TREBEP, planteja els següents escenaris:

Grup C1: afavoreix que totes les treballadores i treballadors puguin optar al procés d’oposició i consolidar el seu lloc de feina.

Grup B Funcionari: no està desenvolupat per la Generalitat de Catalunya.

Grup B laboral: suposaria que 70 persones quedarien excloses del procés i perdrien el seu lloc de feina, per disposar d’una titulació d’FP anterior al Pla Bolonya.

Categoria A2: Exclou al 63% de la plantilla actual de la possibilitat de consolidar el seu lloc de feina i inclús en algun cas perdre la feina.

Pel que fa a les actuals funcionàries i funcionaris de carrera mantindrien la categoria A2 i seria una categoria a extingir.

Des de CCOO.

Des de CCOO tenim clar que l’objectiu principal en tot cas, es assegurar els llocs de feina de TOTES les educadores i educadors que actualment i des de fa anys presten els seus serveis a les escoles.

Hem posat èmfasi i hem demanat que consti per escrit que aquest canvi de categoria no pot suposar en cap cas una modificació de les condicions laborals i retributives de les treballadores i treballadors.

També hem demanat que consti per escrit, la promoció i mobilitat interna, amb una data màxima que seria abans de 2 anys des de la oferta pública.

També la part sindical ha manifestat que si la Generalitat desenvolupa la categoria B funcionarial es busqui la manera legal per fer una habilitació a la nova categoria i que així consti per escrit.

També hem manifestat, que com sempre fa el nostre sindicat, parlarem amb els treballadors i treballadores abans de prendre qualsevol decisió.

Totes aquestes propostes han estat acollides per l’Administració i treballaran per fer les modificacions pertinents en el full de ruta que ha d’orientar tot aquests procés.

Es tracta d’un procés complex, que es troba en una fase molt inicial, atès que són molts els aspectes a continuar perfilant i treballant els propers mesos, (modificació de les borses de treball, conceptes i nòmines, les base per a les oposicions ).

Des de CCOO som conscients que aquestes situacions de canvi en un context de incertesa poden generar malestar.

Us anirem informant de totes les novetats i parlarem amb vosaltres abans de prendre decisions.

Per qualsevol dubte estem a la vostra disposició

NOTA PDF

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.