REUNIÓ DEL COMITÈ DE SALUT LABORAL DEL CEB

Des de CCOO us volem informar de la reunió del Comitè de Salut Laboral del CEB, avui 5 de maig de 2020, sobre el retorn als centres de treball.

El CEB ens ha expressat que per a ells, el prioritari és la salut.

El CEB ara mateix està preparant la tornada d’algun@s treballador@s per fer les preinscripcions als centres educatius i l’edifici del Consorci.

PREINSCRIPCIONS

Encara no hi ha data exacta. Primer hi haurà un període  per fer la preinscripció de forma telemàtica i despés les famílies que no puguin podran fer-la amb cita concertada de forma presencial.

Ens parlen de 4 persones per centre, 2 persones del claustre i 2 personal PAS.

PERSONA DE RISC

El CEB farà arribar a tot el seu personal municipal una enquesta amb 4 preguntes a contestar sí o no. Aquesta enquesta els servirà per tenir una primera informació de les persones de risc, i aquestes persones no aniran a treballar fins estudiar el seu risc i lloc de treball. S’enviarà per correu electrònic des del CEB, i també es farà arribar a les direccions dels centres per a que el distribueixin.

Desprès, per a les persones que siguin de risc, es passarà un qüestionari més complert, i la doctora del Consorci (la Rosa Robert) es posarà en contacte amb elles i s’estudiarà el seu cas. Tot això, amb el compromís de  confidencialitat.

MESURES DE SEGURETAT

El CEB ja disposa dels Equips de Protecció Individual (EPI’s) tant per als centres, com per a les dependències del Consorci: mampares per les atencions al públic, pantalles facials per al personal que no pot mantenir la distancia mínima, mascaretes quirúrgiques, mascaretes FFP2, guants, hidrogel,….

Es prioritzarà al màxim el teletreball, i es mantindran les distàncies entre persones i llocs de treball en tots els casos en què s’hagi de fer de forma presencial.

El Servei de Prevenció està realitzant els protocols per als llocs de feina, tant presencials, com no.

TORNADA ALS CENTRES EDUCATIUS

El CEB ens comunica que NO TENEN DATA DE TORNADA AL CENTRE i que amb el Departament d’Ensenyament només s’ha parlat de les plantilles del proper curs 2020-21.

DES DE CCOO DEMANEM

  • Que ens facin arribar el Pla de Contingències, així com tots els  documents que siguin d’interès.
  • Que ens facin arribar les avaluacions de riscos de cada centre de treball (encara no han començat).
  • Que tornem a tenir reunions del Comitè de Salut per parlar de com fer la tornada als centres educatius, amb temps suficient per poder avaluar el Pla i les mesures.
  • Que es facin tests a totes les persones que hagin tingut contactes amb persones amb covid-19 o amb símptomes (també recordem a l’administració que totes les persones que treballen als centres educatius són persones de primera línia, i que hi ha sectors i franja d’edat dels infants que és complicat mantenir la distància de seguretat).
  • Que a les persones que tenen altres persones al seu càrrec, si han de fer treball presencial se’ls doni flexibilitat horària, segons diu el Decret d’Alcaldia del dia 24 d’abril en l’article 11.
  • Tal com ens ha dit el CEB, prioritzar el teletreball sempre que sigui possible, tal com diu el decret d’alcaldia del 24 d’abril a l’article 7.
  • Que una de les mesures de prevenció important és la ventilació i en alguns centres és complicat i s’ha de preveure com s’actuarà.
  • Que es tingui en compte que els documents han d’estar en quarantena durant 72 hores, que es donin les instruccions oportunes.

PLA PARCIAL DE DESCONFINAMENT

DECRET D’ALCALDIA DEL 24.4.2020

Des de CCOO hem denunciat la publicació a la web del Departament del document “Pla parcial de desconfinament” sense tenir en compte ni als sindicats ni al propi Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Departament.

NOTA CCOO SOBRE PLA PARCIAL DE DESCONFINAMENT

PER A QUALSEVOL CONSULTA PODEU CONTACTAR AMB LA VOSTRA REFERENT DEL SECTOR O ENVIAR UN CORREU A [email protected]