EL passat, dimarts 6 d’octubre de 2020, es va reunir el Consell Rector de l’IMEB.

Amb la presentació de l’informe d’inici del curs escolar 2020-21, la regidora Neus Munté va preguntar per la clàusula de la notificació de les substitutes d’Escoles Bressol Municipals.

CCOO vam dir el següent;

Des de CCOO volem demanar al consell rector de l’IMEB que es retiri de la notificació del nomenament de les educadores de bressol, la segona clàusula que diu que en cas que s’ordeni el tancament de l’escola bressol on es presta presencialment el servei quedaria sense justificació la necessitat i la urgència que ha originat la substitució transitòria del titular.

Els motius són els següents;

  • Que d’acord amb l’article 10 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic (EBEP) els funcionaris interins són nomenats, entre altra circumstància per la substitució transitòria dels titulars i el cessament es produeix a més de per les causes que preveu l’article 63, “quan finalitzi la causa que va donar lloc al seu nomenament”, per aquest motiu és una causa genèrica, incerta i ambigua que genera no només indefensió, sinó plena indefensió jurídica i una discriminació per tenir la condició d’interí.
  • Aquesta clàusula és una discriminació d’aquest personal vers la resta de personal de l’Ajuntament de Barcelona ja que cap sector d’aquesta administració disposa d’aquesta clàusula.
  • Que no s’informi dels canvis de clàusules en els nomenaments al personal i als sindicats.

També volem preguntar al senyor Jordi Sánchez, gerent de l’IMEB si és cert que va dir a un grup de treballadores que els sindicats estaven al corrent d’aquesta clàusula ja que ens vam assabentar per les mateixes treballadores.

Per part de l’Administració va contestar el Gerent de l’IMEB i ens va contestar que la contractació va vinculada a una urgència i que si tanquen els centres ja no existeix aquesta urgència.

CCOO vam contestar que aquesta resposta és un menyspreu per a les educadores d’escola bressol i la seva feina en el confinament que vam tenir, fent acompanyament a l’infant i a les famílies i si el que volien que aquesta feina no es realitzés.

Ja no vam obtenir resposta, deixant la clàusula en vigor per part de la Gerència de l’IMEB, la Comissionada Maria Truñó i el Sisè Tinent d’alcaldia Joan Subirats.

Des de CCOO el que hem començat a fer, dirigits pel nostre gabinet jurídic, que les treballadores substitutes que han rebut la notificació individual que facin el recurs d’alçada i CCOO ha fet arribar a totes les treballadores un model de recurs.

CCOO seguirem les recomanacions del nostre gabinet jurídic per fer la següent acció.

Us anirem informant.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.