CCOO demana a les universitats fer un front comú per exigir el finançament necessari per mantenir una universitat pública de qualitat

En defensa de les condicions laborals dels treballadors i treballadores

CCOO demana a les universitats fer un front comú per exigir el finançament necessari per mantenir una universitat pública de qualitat

Davant la convocatòria, per avui a les 18h a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB), que les universitats públiques han adreçat als membres de la comunitat universitària per fer un acte de denúncia per la insuficiència de recursos que pateixen, CCOO Universitats valorem com un fet positiu aquest pas i, com a sindicat majoritari en el sector, “demanem fer un front comú” amb els agents socials per exigir a la Generalitat de Catalunya el finançament adient per poder tenir una universitat pública de qualitat.

Any rere any, CCOO estem denunciant la greu situació econòmica de les universitats públiques arran de les retallades brutals patides des de l’inici de la crisi i que van suposar la disminució de més del 20 % dels ajuts de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, considerem que el futur de la societat catalana ha d’estar basat en el coneixement, i per això cal destinar recursos suficients per tenir una universitat pública de qualitat i alhora que faciliti l’accés a les capes populars, avui dia infrarepresentades entre l’alumnat, motivat per la manca d’ajuts i uns preus desorbitats de les matrícules.

També cal tenir en compte que la universitat de qualitat no es pot fer carregant-se les condicions laborals de treballadors i treballadores. En aquest sentit, és imprescindible:
– Estabilitzar les plantilles de PAS i PDI, i eliminar la situació de precarietat existent.
– Reconèixer el treball que realitza el seu personal.
– Recuperar els drets arrabassats des de l’inici de les retallades.

Aquest pas al davant que suposa la convocatòria de les universitats cal que no es quedi en una acció testimonial i tingui la continuïtat necessària per exigir a la Generalitat de Catalunya les mesures necessàries.

Intervenció de CCOO Universitats a la inauguració de curs del sistema universitari: https://educaccio.wpsysadmin.dev/2019/educacio/universitat/6-de-setembre-concentracio-de-ccoo-la/