Últim nomenament 2019 i 1r nomenament 2020

Últim nomenament de l’any 2019 i primer dia de nomenaments de l’any 2020

El dimecres dia 11 de desembre és el darrer dia que el Departament farà nomenaments per cobrir les baixes del personal docent. 

El Departament ha de garantir la continuació del nomenament al personal substitut durant les vacances de Nadal i Setmana Santa sempre que el titular mantingui la seva situació de baixa o permís. Algun any el departament va pagar els dies de vacances dels substituts però no en la nòmina de desembre sinó en la següent nòmina, la de gener. Aquest fet es va denunciar des de CCOO i es seguirà denunciant, ja que el col·lectiu d’interins i substituts és el més castigat i aquesta situació encara el fa més vulnerable.

En aquest sentit, tal com consta en el punt 2 dels criteris de la gestió de la borsa explicita que “Els nomenaments […] no s’interrompran durant els períodes de Nadal, Setmana Santa o els caps de setmana, en cas que el permís o la llicència de la persona titular del lloc de treball inclogui aquests períodes de temps”. Per tant, interrompre el nomenament el dia 20 i prorrogar-lo després, incompleix la normativa.

Davant d’aquesta situació, recomanem al personal substitut que comprovin com més aviat possible quina és la data de finalització del permís o llicència per malaltia del titular i que durant les vacances es comprovi al portal ATRI que el seu nomenament es prorrogui per a aquests dies. Després de vacances cal incorporar-se si el titular continua de baixa, o verificar fins a quin dia ha estat de baixa la persona titular.

Si el titular canvia el fet causant de la baixa per un altre diferent (per exemple de malaltia a maternitat, de maternitat a compactació) durant les vacances de Nadal, el Departament deixarà sense efectes el nomenament i en començarà un de nou el 8 de gener Aquesta situació (canvi de fet causant) deixaria el personal substitut sense cobrar d’ençà que se li acaba el nomenament (canvi de fet causant) fins al 7 de gener. Aquesta mesura continua castigant i maltractant el personal substitut. Fet que CCOO no ha deixat ni deixarà de denunciar.

Cal recordar que els primers nomenaments de l’any seran el dimarts, 7 de gener, i per tant, el personal substitut haurà d’estar atent per confirmar, si cal, l’adjudicació.