Temes a destacar de la reunió de 13/12/2019 de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals del Departament d’Educació

1.Provisió dels llocs de treball de l’àmbit de PRL (Prevenció de Riscos Laborals)

El Departament d’Educació continua tenint dificultats per cobrir les vacants en medicina del treball, Des de CCOO vam fer la petició de fer difusió d’aqueste vacants, en díptics i en mitjans de comunicació rellevants.

2. Informació del Servei de PRL.

L’informe d’accidentalitat del 2019 sortirà després de les vacances de Nadal on constarà un llistat d’accidents per centre, i estarà dividit en tres categories: docent, personal d’atenció educativa i PAS.
El curs passat, CCOO vam demanar aquest mateix llistat per poder fer una comparativa perquè sense aquesta, no es poden establir correlacions.

Els 10 centres amb més accidents són:

– 7 Centres d’Educació Especial (CEE)
– Serveis Centrals
– el Complex Educatiu Gerència
– la Llar d’infants la Ginesta de Manresa

Pel que fa a la retirada de fibrociment, CCOO sempre demana al Departament quines són les darreres actuacions de retirada d’aquest material. El Departament ens donarà una planificació aproximada del mapa de retirada per poder fer un seguiment. CCOO fa anys que sol·licitem aquesta demanda.

En aquesta reunió, vam exposar que en la compareixença al Parlament del 19 de novembre, CCOO vam denunciar l’incompliment de la resolució Parlamentària 522/XI de retirada de fibrociment dels centres educatius per part del Departament.

3. Altres informacions d’interès en relació amb reunions d’anteriors CPPRL.

El Departament ha comentat que els CEE (Centres d’Educació Especial) tindran una infermera referent amb ATENCIÓ DIRECTA amb l’alumnat i que la resta de centres tindran una infermera de referència SENSE atenció directa. Des de CCOO vam dir, que a molts centres ja la tenen i que si no hi ha atenció directa amb l’alumnat, s’ho podrien estalviar.

4. Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament psicològic laboral i altres discriminacions a la feina.

CCOO exposem que un cop s’han trobat indicis d’assetjament per part de la comissió d’investigació, aquesta proposa la incoació d’un expedient disciplinari al Departament.

Preguntem quines són les repercussions envers les i els assetjadors. Si s’obre un expedient disciplinari, la gran majoria són per faltes lleus i aquest prescriu al cap de 6 mesos.
CCOO, també vam denunciar aquesta situació en la compareixença al Parlament del passat 19 de novembre, on la majoria de grups parlamentaris van mostrar molt interès.