Resum mesa sectorial educació pública 19/11/2019

Comunicat mesa sectorial educació pública 19/11/2019

El Departament va presentar ahir en mesa sectorial dues resolucions de convocatòria de concurs de mèrits, una per seleccionar el director/a de diversos centres educatius i l’altra de concurs específic de mèrits per proveir, amb caràcter definitiu, llocs específics amb perfil professional de metodologies amb enfocament globalitzat del cos de mestres.

Des de CCOO, hem mostrat el nostre total desacord amb les dues convocatòries, ja que són el resultat de decrets, com el de direccions i el de provisió, en els que no s’assegura l’accés als llocs de treball en igualtat de condicions i que, a més a més, restringeixen clarament la democràcia als centres. Tot i l’oposició de tota la part social, el Departament les vol mantenir i, per tant, CCOO hem fet propostes per millorar-les.

En totes dues convocatòries hem demanat que s’elimini l’entrevista, ja que aquesta prova dóna peu a discriminacions i arbitrarietats. A més a més, considerem que la prova de presentació del projecte ja permet avaluar qualsevol aspecte relacionat amb les capacitats de la persona candidata. També hem demanat que les organitzacions sindicals puguem fer el seguiment dels processos per intentar evitar que es tornin a donar situacions de discriminació. Malauradament, el Departament continua sense acceptar les nostres peticions.
D’altra banda, hem demanat que els projectes es puguin lliurar més enllà del període de presentació de sol·licituds, tenint en compte que els terminis seran molt curts, especialment en el cas del projecte de direccions, però el Departament no ha vist possible fer-ho per aquesta convocatòria.

Convocatòria de concurs de mèrits per seleccionar el director/a de diversos centres educatius:

Està previst que es convoqui molt aviat i probablement la presentació de sol·licituds i del projecte es farà al desembre. Per millorar la democràcia i la participació dels centres en l’elecció, CCOO també hem demanat, sense èxit, que l’administració no tingui la majoria a la comissió de selecció davant de la comunitat educativa.
A més a més, hem exigit que s’ampliï l’oferta de cursos gratuïts de formació inicial i d’actualització, ja que, amb l’actual, molta gent es queda fora o es veu obligada a pagar molt per realitzar cursos a la universitat. Aquest fet suposa una clara discriminació per accedir a la funció directiva. El Departament ha entès la necessitat i ha dit que traslladaria la nostra petició.

Convocatòria de concurs específic de mèrits per tal de proveir, amb caràcter definitiu, llocs de treball docents específics amb perfil professional de metodologies amb enfocament globalitzat del cos de mestres:

Es convocarà possiblement al desembre i només proveirà llocs del cos de mestres; per secundària, la convocatòria es produirà probablement l’any que ve.

Des de CCOO, hem proposat, sense èxit, que les comissions de valoració siguin úniques i centralitzades per servei territorial i que la defensa del projecte sigui pública, per garantir l’objectivitat i la transparència del procés. D’altra banda, sí que hem aconseguit que es mantinguin els cinc dies per presentar reclamacions que el Departament volia reduir a tres.

CCOO continuarem treballant per la millora de les condicions laborals dels treballadors/es i per la qualitat de l’educació pública.