DAVANT LA CONVOCATÒRIA DE CONCURS-OPOSICIÓ PER A LA INSPECCIÓ EDUCATIVA
Avui dimecres 25 de setembre, el Departament d’Educació ens ha presentat a la Mesa Sectorial la convocatòria de concurs-oposició pel cos d’inspecció educativa.
Aquesta convocatòria àmplia de 110 places, ens situa en el camí de corregir la greu situació de temporalitat d’aquest cos, amb un 64% de persones en situació de comissió de serveis.
CCOO ja hem expressat en altres ocasions la importància que aquest cos té pel bon funcionament del sistema educatiu i la necessitat que estigui compost, en la pràctica totalitat, per persones que formin part estable del cos.
Aquesta situació es va començar a corregir parcialment al 2017, amb una exigua convocatòria de 40 places. CCOO vam denunciar públicament que no cobria les necessitats i que deixava fora del cos a 66 persones que van aprovar aquestes dures oposicions. Podeu llegir el nostre posicionament en aquest enllaç: https://educaccio.cat/2018/educacio/inspeccio-educativa-reclamem-una-mesa/
Pel que fa a aquesta convocatòria, les CCOO considerem positius alguns dels canvis introduïts, com el que fa a l’ordre de les proves, situant al final la més memorística, canvi molt important mentre no aconseguim a l’Estat que les proves deixin de ser eliminatòries.
Tot i així, des de la Federació d’Educació de CCOO, considerem que és imprescindible que es valori en aquesta convocatòria la superació de la fase d’oposició d’aquelles persones que van aprovar en l’anterior convocatòria, tal com demanem per a totes les convocatòries d’oposició del Departament. És totalment injust que les persones que no han entrat al cos per l’exigua convocatòria del 2017 no tinguin cap tipus de reconeixement en aquesta convocatòria.
A més a més, creiem que per millorar la transparència dels processos d’oposició és molt important que els tribunals es puguin obrir a la representació sindical, com a observadors del procés.
Les CCOO continuarem treballant per un cos d’inspecció educativa que ha d’ajudar als centres educatius a complir la gran responsabilitat d’educar les futures generacions. Això comporta un cos format per grans professionals, absolutament independents i lliures del poder polític i amb bones condicions laborals per poder exercir la seva funció.