Pública

CCOO i UGT reben el compromís del Govern de la Generalitat de fer efectius tots els punts de l’acord de recuperació de les pagues extres de 2013 i 2014 i l’increment retributiu per al 2019


Els responsables de l’Àrea pública de CCOO de Catalunya i de la Federació d’Empleades i Empleats dels Serveis Públics d’UGT de Catalunya s’han reunit avui al Palau de la Generalitat amb una delegació del Govern, encapçalada pel president, Quim Torra, per abordar l’increment retributiu per a l’any 2019 i la recuperació parcial de l’import de la paga extraordinària de l’any 2013 per al personal públic de la Generalitat de Catalunya.

Ambdós sindicats han sortit satisfets de la trobada després que el Govern s’hagi compromès a fer efectius tots els punts de l’acord i, fins i tot, ampliar-lo amb la recuperació d’altres drets laborals i socials perduts durant els darrers anys. El Govern ha destacat com a prioritat de la seva acció aquests acords amb els seus empleats i empleades públiques i ha assegurat que no deixarà de complir-los. Els responsables de l’Àrea Pública de CCOO i UGT han demanat al Govern de la Generalitat que es reuneixi al més aviat possible amb el Govern de l’Estat per tancar definitivament aquesta qüestió. 

El Govern de la Generalitat va aprovar el gener passat el decret llei, ratificat per la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAG) i pel Parlament de Catalunya amb el suport unànime de tots els grups polítics, que preveia la recuperació d’un 10 % de la paga extra del 2013, que ja ha estat cobrada pels empleats públics en la nòmina del mes de març. Aquest és el primer tram de la recuperació de les pagues que es va acordar amb les organitzacions sindicals el desembre del 2018. A més, el decret llei també inclou l’increment retributiu del 2,25 % per als treballadors i treballadores de la Generalitat acordat en el marc de la MEPAG. image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies