CAMPANYA ESCOLAR CONTRA LA LGBTI * fòbia

QUI PARLA MALAMENT DE TU, NECESSITA AIRES NOUS
CAMPANYA ESCOLAR CONTRA LA LGBTI * fòbia

Maig 17  Dia Mundial contra la LGBTI * fòbia

Com cada any la Federació d’Educació de CCOO seguim apostant per la diversitat en les nostres escoles. També com cada any animem als centres educatius a desenvolupar activitats per commemorar el dia 17 de maig contra les actituds de rebuig, discriminació i fins i tot assetjament cap a aquelles persones que viuen altres realitats.

Aquest any el lema de la nostra campanya escolar “Qui parla malament de tu, necessita aires nous” pretén posar l’accent en els i les qui agredeixen, discriminen, insulten o rebutgen a les persones LGBTI *

Han de comprendre que el problema no el tenim les persones LGBTI * o persones diverses sinó els que manifesten d’alguna o altra manera qualsevol idea, conducta, actitud o comportament de rebuig, indiferència i fins i tot violència verbal o física.

Aquestes actituds no tenen cabuda a l’escola i per tant és molt important mobilitzar-nos amb totes les nostres forces per eliminar del centre educatiu.
Avui dia, en ple segle XXI, encara es pressuposa l’heteronormativitat de totes les persones, sense tenir en compte la diversitat d’afectes i la llibertat individual d’elecció. Per això és tan important ser visibles, perquè suposa posar de manifest les diferents realitats existents. La invisibilització és una forma de LGBTI * fòbia.

Instem a les administracions educatives a posar en marxa de forma immediata protocols d’actuació a favor de les diversitats a les escoles, implementar les lleis aprovades per erradicar, garantir la visibilitat de totes les realitats en contextos educatius i afavorir una educació en igualtat procliu a les diversitats. És prioritari disposar d’un procés formatiu per al professorat en matèria LGBTI * i els i les treballadores del centre, desenvolupar propostes curriculars que impactin en una educació en la igualtat, que mitiguin el sexisme i el masclisme, posant com prioritat la coeducació.

Cap nena, nen o Nine, cap persona jove, ha de sentir-se exclosa, invisibilitzada, assetjada o violentada per motiu d’orientació sexual, expressió i identitat de gènere, o simplement semblar-ho i no seguir els patrons, estereotips i rols assignats al gènere socialment. Ser diversa i poder viure-ho en els centres educatius no és una qüestió menor, entra dins de la necessitat d’avançar en els drets humans, situar l’educació en el centre de la transformació social i la igualtat efectiva legal i social.