CCOO Volem l’ampliació de l’acord de jubilació parcial ja!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

CCOO VOLEM L’AMPLIACIÓ DE L’ACORD DE LA JUBILACIÓ PARCIAL JA

Des de 2018 estem reclamant al Departament ampliar l’acord de la jubilació parcial.

Com ja sabem i sense entrar en tot detall, amb el Reial decret llei 5/2013, de 15 de març, irrisòriament “de mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral dels treballadors de més edat i promoure l’envelliment actiu.” L’únic que es volia era allargar l’edat de jubilació i, evidentment, endurir notablement les condicions per acollir-se a la jubilació parcial. Com no podia ser d’una altra manera aquesta mesura del Govern central ha estat denunciada reiteradament per CCOO i ho seguim fent perquè trenca els acords sobre pensions i jubilacions que recollia el Pacte de Toledo.

Hem de tenir en compte que la jubilació parcial ha estat fins ara el mecanisme absolutament majoritari al nostre sector d’accés progressiu a la jubilació, alhora que ha suposat la renovació i rejoveniment de les plantilles així com un factor clau per afavorir l’intercanvi generacional i d’experiències, eixos troncals en el nostre sector.
Per tal de continuar assolint aquests objectius, el sector es va acollir a l’article 8 i la Disposició final 5a del R.D. Llei 5/2013, de 15 de març, que permetia sota acord col·lectiu, mantenir les condicions anteriors a l’entrada en vigor del R.D. de manera, que els i les treballadores, que abans de l’1 de gener de 2019 complissin 61 anys podrien adherir-se a la jubilació parcial.

En l’actualitat, tot i les mesures restrictives, és important tenir en compte que la jubilació parcial NO desapareix a partir de gener de 2019 sinó que CANVIA, ja que no es podran seguir aplicant els acords d’empresa sobre jubilacions parcials vigents fins a desembre de 2018.

Però tenint en compte les retribucions que per antiguitat percebin els i les docents, aquestes mesures restrictives, poden en força casos, no suposar cap despesa addicionals i inclús, en alguns casos poden econòmicament ser més beneficioses.

Per tot aquests motius i per tal de continuar assolint els objectius que anàvem mantenint, sol·licitem que es pacti ja d’un cop un acord de jubilació parcial amb els requisits de la llei d’aplicació vigent en el moment d’arribar a l’edat de la jubilació parcial.

[siteorigin_widget class=”Pdfprnt_Buttons_Widget”][/siteorigin_widget]