Renovació dels contractes a 21 de desembre

Renovació de contractes a  21 de desembre


L’empresa ha començat a enviar la renovació de contractes amb data d’alta prevista pel dia 21 de desembre. 

Els contractes són en la gran majoria obres i serveis a temps parcial i està especificada la jornada de treball ordinària amb hores anuals. Els contractes fets fins ara reflexaven la jornada setmanalment, en canvi en els nous especifiquen la jornada per la totalitat d’hores que s’han de fer al llarg del curs 

L’estatut de Treballadors en l’article 12.4.a estipula que el contracte, de conformitat amb el que disposa l’article 8.2, s’ha de formalitzar necessàriament per escrit. En el contracte hi ha de figurar el nombre d’hores ordinàries de treball al dia, a la setmana, al mes o a l’any contractades, així com el mètode per distribuirles segons el que preveu el conveni col·lectiu”.

Això vol dir que quan ens fan un contracte amb jornada anual ha de venir acompanyat per un calendari laboral per poder portar a terme correctament la nostra tasca laboral en l’empresa i en el centre. 

Quin és l’objectiu de rebre aquest calendari laboral en el moment de la signatura i a dos mesos vista? En el contracte actual no ens posen quina quantitat d’hores hem de treballar setmanalment, per conciliació familiar i una bona organització en el treball, cadascú de nosaltres a dos mesos vista hem de tenir la programació i distribució d’aquestes hores. 
En l’article 8.5 de l’Estatut de Treballadors  “Si la relació laboral és de durada superior a quatre setmanes, l’empresari ha d’informar per escrit el treballador, en els termes i els terminis que s’estableixin per reglament, sobre els elements essencials del contracte i les condicions d’execució de la prestació laboral més importants, si aquests elements i aquestes condicions no figuren en el contracte de treball formalitzat per escrit.”


#ElsDretsEsDefensenOEsPerden

#LaTevaVeu   #LaNostraForça