FundesplaiLaboralsPública

A la Mesa General d’Empleades Públiques de la Generalitat d’avui 24 de juliol de 2019, hem acordat diverses mesures de millora de condicions laborals:

  • Atenció a fills i filles amb discapacitat: el permís per assistir a reunions al centre educatiu, s’amplia també al cas d’escolarització en centres ordinaris i no únicament en centres d’educació especial.
  • Protecció a víctimes de violència de gènere: s’acorda el procediment perquè puguin canviar ràpidament de centre de treball i es fa extensiu en cas que la víctima sigui una persona menor a càrrec.
  • Protecció a persones amb malalties d’especial gravetat: la reincorporació progressiva al lloc de treball després de l’alta mèdica, sense reducció salarial, és la mesura més destacable. Tot i que no aconseguim el que CCOO Educació vam acordar en solitari el 2005, és un pas endavant per a la totalitat d’Empleades de la Generalitat i per primera vegada és sense reducció salarial. Així mateix, es millora la flexibilitat horària, es passa a còmput horari quinzenal i es permet gaudir a temps parcial del 50% de les vacances.Aquesta és la primera concreció de millores laborals plantejades a l’Acord de l’11 de desembre de 2018.


A més d’aquests acords, des de CCOO hem tornat a exigir el compliment del pagament del 30% de la paga extra del 2013, ara que ja hem entrat al segon semestre de l’any 2019. El Govern ens respon que ja no hi ha cap limitació per part del Govern de l’Estat i que, a tot tardar, es cobrarà al mes d’octubre.


Pel que fa a l’estabilització i consolidació dels llocs de treball, seguim demanant una negociació clara per acordar-ho, garantint la seguretat jurídica dels processos d’oposició. El Govern ens ha presentat un informe jurídic sobre la constitucionalitat de diversos processos, que analitzarem amb el nostre Gabinet Jurídic.


Respecte als pressupostos del 2020, és necessari començar a negociar ja la manera d’acabar amb les retallades patides la darrera dècada.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies