CCOO exigeix ja al Govern de Pedro Sánchez la pujada salarial del 2% acordada per a tres milions d’empleades i empleats públics

L’Àrea Pública del sindicat a nivell estatal reclama que el Govern compleixi sense més demores els pactes mitjançant un Reial decret llei que garanteixi l’increment amb data 1 de gener de 2020.

No valen més excuses. És hora d’actuar. El Govern en funcions ha de complir el compromès i ha de fer-lo ja, usant si cal la fórmula del Reial decret llei. Es tracta de garantir que els tres milions de treballadores i treballadors públics rebin, amb data 1 de gener de 2020, la pujada salarial del 2% compromesa. Per això des de l’Àrea Pública de CCOO reclamem que el Govern compleixi i que garanteixi aquest 2% ja.

La setmana passada, el ministre de Funció Pública en funcions, Luis Planas, va dir que fins que no es formi un nou Govern no es portarà endavant aquesta pujada i va deixar entreveure que podria fer-se amb efectes retroactius des de principis d’any per a tot el personal al servei de les administracions públiques. No obstant això, des de CCOO rebutgem aquesta maniobra dilatòria per part del ministre, que s’escuda en què l’Executiu actual, en funcions, no pot aprovar aquesta mesura.

Hi ha raons d’urgència que justifiquen àmpliament la utilització de la fórmula del Reial decret llei. Les empleades i empleats públics no poden continuar suportant la inacció dels dirigents polítics. És urgent. És necessari. És just. És el moment d’abandonar les excuses i complir per a poder recuperar el que ens van arrabassar.