ESTATUT DEL PDI


El passat 18 de febrer, en l’última taula de debat sobre l’Estatut del PDI, el secretari general d’Universitats (del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats) va presentar la seva proposta sobre la carrera professional del PDI.
CCOO considerem que:

  • La proposta presentada no és un Estatut del PDI, sinó una reforma de la LOU, incorporant figures de PDI qualificades com “complementàries” i modificant la regulació d’altres: professor associat professional; professor substitut interí; professor contractat no doctor no permanent; professor postdoctoral contractat no permanent; professor visitant, professor contractat permanent, professor titular, catedràtic laboral i catedràtic.
  • La proposta no contempla ni el desenvolupament ni el reconeixement de la carrera professional horitzontal (un dret previst en l’EBEP) ni contempla la promoció interna per passar de professor titular a catedràtic.
  • És inadmissible que, després de més de 33 anys, bona part de les condicions de treball del PDI segueixin regulades per decrets de 1985 i de 1989.
  • La proposta presentada respon exclusivament als interessos de la CRUE i no resol el problema de les enormes borses de precarietat actuals.
  • El govern segueix incomplint, després de més de 10 anys de la modificació de la LOU, el mandat d’elaborar un Estatut de PDI.


Per a CCOO, la situació actual del professorat de les universitats públiques requereix amplitud de mires i voluntat per afrontar els problemes actuals de les plantilles:

  • Eliminar les taxes de reposició d’efectius a la nova Llei de pressupostos generals de l’Estat.
  • Derogar de forma immediata el “decret Wert” (RD Llei 14/2012 de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu).
  • Negociar el sistema i els criteris d’acreditació d’ANECA, recollits en el RD 415/2015, tant per a les figures laborals com funcionarials.
  • Impulsar nous decrets de professorat sobre dedicació, estructura salarial i retribucions.
  • Constituir la Mesa Sectorial d’Universitats, i negociar-hi un Estatut del PDI que reguli les condicions de treball i les retribucions i derogui la regulació obsoleta que estableixen els decrets de 1985 i 1989. Considerem que, com a punt de partida de la negociació, s’hauria de tenir en compte el preacord obtingut en 2011 a la Mesa Sectorial.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies