CCOO convoca mobilitzacions contra la signatura del XII Conveni Col·lectiu d’àmbit estatal de Centres d’Assistència i Educació Infantil a partir de l’11 de maig

Des del sindicat es fa una crida al conjunt de treballadores i treballadors (independentment de la seva afiliació sindical) perquè acudeixin a les concentracions en tot l’Estat.

En els últims anys, els treballadors i treballadores hem vist com les polítiques neoliberals erosionaven sense límits les nostres condicions laborals i l’Estat del benestar. Per si no fos suficient, en el primer cicle d’educació infantil les organitzacions patronals, amb la complicitat d’altres organitzacions sindicals amb representativitat en el sector, van marcar la senda a seguir en 2015 i, escudant-se en una “estafa-crisi” que les treballadores i els treballadors no van generar, van signar una congelació salarial que establia les línies mestres que perpetuen la precarietat laboral en l’etapa 0-3 anys.

CCOO, com a sindicat majoritari en el sector, assumeix la responsabilitat de defensar unes condicions laborals que dignifiquin l’encomiable labor que vénen desenvolupant milers d’educadores/és a canvi d’un miserable salari brut de 837,66 € i un complement específic de 43,54 €.

La pretensió de signar un nou conveni, després de més de set anys de congelació salarial i dues de negociació, suposa la constatació que aquest full de ruta patronal comença a donar els seus fruits. L’acord estableix una remuneració total de 930€ per a un col·lectiu que realitza activitats de docència en l’etapa preescolar, que coordina i avalua el procés d’aprenentatge dels més petits per a contribuir al seu desenvolupament cognitiu i potenciar les seves habilitats i destreses. Senzillament indignant.

Des de CCOO no entenem la decisió d’UGT d’avalar l’estancament de la precarietat en el sector. No entenem que s’omplin la boca en defensa de l’Acord Estatal de Negociació Col·lectiva, que estableix que cap conveni estarà per sota dels 1.000 € en 2020, i, tot just començar, renunciïn al que ells mateixos signen. No entenem que convoquin jornades de vaga per al 8 de març contra la precarietat laboral en sectors feminitzats i després acabin ajupint el cap davant la pressió patronal del sector més feminitzat de tots.

Teníem una magnífica ocasió per a actuar conjuntament totes les organitzacions sindicals, especialment amb UGT, en la cerca d’un gir que representés un canvi radical en les condicions laborals de milers de treballadores.

Però no han tingut altura de mires. No han sabut interpretar l’anhel de milers de treballadores/és de dir basta a una situació d’injustícia. Han preferit escoltar la veu d’una patronal que només defensa perpetuar els seus beneficis econòmics a costa de continuar mantenint la precarietat en el sector.

Plenament conscient de la dificultat del moment, CCOO ha decidit continuar tenint un paper cohesionador de les treballadores i treballadors del sector posant en marxa una resposta contundent en defensa d’unes condicions laborals dignes del segle XXI.

Des del convenciment que la mobilització és l’instrument que pot representar un punt d’inflexió en la situació actual, CCOO fa una crida al conjunt de  treballadores i treballadors (independentment de la seva afiliació sindical) perquè acudeixin a les concentracions que a partir del pròxim dissabte dia 11 es duran a terme en tot l’Estat.


image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies