Reunió per tractar el tema del fibrociment


CCOO manté una reunió amb el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el treball i l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral per abordar el tema del fibrociment a Catalunya.


El passat dijous 2 de maig, CCOO vam mantenir una reunió per tractar el tema del fibrociment a Catalunya amb el director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, l’Enric Vinaixa, i la directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, l’Elena Juanola. 

En el Consell de Relacions Laborals, un grup tècnic va elaborar una guia de recomanacions. CCOO creiem que no s’estan impulsant per part del govern de la Generalitat les mesures necessàries, no hi ha una planificació i es fan actuacions basant-se en les alarmes socials. CCOO volem intervenir-hi per demanar més compromís.

En aquesta reunió, la Federació d’Educació de CCOO, un cop més, vam denunciar l’incompliment de la resolució 522/XI del Parlament de Catalunya sobre la retirada del fibrociment de les instal·lacions escolars del 7 de març de 2017. Aquesta resolució es va aconseguir gràcies a la pressió que vam exercir sobre els diferents grups parlamentaris. 

Tot i demanar-ho reiteradament, el Departament d’Educació no ens ha presentat un calendari per a la retirada del fibrociment ni el pressupost corresponent, tal com exposa la resolució citada anteriorment. Només s’ha limitat a presentar un inventari dels centres educatius amb instal·lacions amb fibrociment basant-se en l’any de construcció.

Com ja sabeu, fa temps que la Federació d’Educació de CCOO estem portant a terme una campanya per l’erradicació del fibrociment dels centres educatius que, entre d’altres, es basa en fer el seguiment de les actuacions per part del Departament, en fer mocions de retirada del fibrociment que hem presentat en alguns ajuntaments i la nostra feina de control en els diferents Comitès de Seguretat i salut laboral territorials.

Des de CCOO, sol·licitem la creació d’un grup de treball estable sobre el fibrociment a Catalunya: amb un calendari, una planificació i una partida pressupostària per retirar el fibrociment i que, davant de la negativa d’algunes empreses, es puguin realitzar actuacions més ràpides comptant amb la inspecció de treball.