Resum de la Mesa sectorial d’educació pública (14 d’abril de 2015)

Aquest és el resum de la Mesa Sectorial d’educació en la seva reunió celebrada el dia 14 de’abril de 2015

Podeu descarregar aquí el document sencer (pdf)

1. S’aproven les actes anteriors
2. Substitucions de les llicències d’alliberació sindical
Considerem vacants els llocs de treballs docents ocupats a 1 de setembre de 2015 pel professorat amb alliberament sindical i demanem que doni dret a la reserva del lloc de treball.
Sol•licitem que les substitucions dels alliberats sindicals es cobreixin com a vacants tal i com s’havia estat fent sempre abans dels 2012.
La resposta legal que ens donen és que totes les llicencies s’han de cobrir com a substitucions.
Manifestem que no hi estem d’acord i que en tot cas les substitucions dels alliberats sindicals s’han de cobrir des de el primer dia, 1-9-2015.
Ens emplacen a una propera reunió que tindrà lloc la propera setmana per apropar posicions respecte a tot el que te a veure amb les llicencies dels alliberats sindicals i les seves substitucions.
La resolució es continuista, semblant a la del curs anterior tot i que es presenta algunes novetats:
  • No prorrogar les comissions de serveis en els centres educatius.
  • Amb caràcter previ al procediment general d’adjudicació de destinacions provisionals a professorat dels cossos docents que reuneixi els requisits, a llocs de treball vacants, en els següents casos: (llegir la pàgina 2 de la resolució d’adjudicacions que us vam enviar el dia 14 d’abril, els punts d, e, f, g).
Punt d) llocs de treball d’un nou cicle formatiu que s’implanta el curs 15/16.
Punt e) llocs de treball, inclosos el de càrrecs directius, de centres de nova posada en funcionament a dia 1-9-15.
Punt f) llocs corresponents a grups d’escolarització impartits en una subseu ubicada en un municipi diferent al centre que pertany.
Punt g) personal funcionari amb el reconeixement d’acollir-se al que estableix l’article 25 de la Llei 31/1995 quan comporti un canvi d’especialitat dins del mateix centre de destinació definitiva, a petició de la persona interessada.
  • Afegeixen un nou perfil, gestió de projectes de la formació professional inicial i ensenyaments especials (FP). Aquest nou perfil només podrà ser ocupat per personal funcionari.
  • El personal interí amb caràcter voluntari pot demanar el dia 30 de juny l’anul•lació de la sol•licitud presentada d’adjudicacions provisionals.
  • El personal interí que a 1 de setembre de 2015 tingui una baixa per IT o prestació de maternitat/adopció i que obtingui destinació en aquest procediment, prendrà possessió en el moment que tingui l’alta mèdica. Durant el període de baixa mantindrà la reserva en el lloc de treball obtingut.
  • CCOO conjuntament amb la resta dels sindicats ha manifestat el seu rebuig i ha demanat la retirada del paràgraf.
CCOO demana que es faci un especial control quan la direcció d’un centre formalitzi un canvi d’un perfil professional per un altre. Demanem que es controli si realment el projecte educatiu de centre i el projecte de direcció s’ha modificat també ja que els perfils van lligat a aquests projectes. Ens responen que entenen la nostra preocupació i que ens respondran.
Respecte a la demanda que CCOO vam entrar per registre sobre els informes de no continuïtat, ens han respost que totes aquelles persones que rebin l’informe de no continuïtat i que per tant no tinguin temps a refer la sol•licitud d’adjudicacions, tindran un marge de cinc dies per formalitzar una sol•licitud d’adjudicacions manual.
La sol•licitud anterior quedarà anul•lada automàticament.
4. Torn obert de paraula
CCOO hem demanat que ens informin sobre si havien rebut el nostre escrit entrat per registre demanant oferta publica i pacte d’estabilitat pels interins. La resposta ha estat negativa. Encara no en tenien constància.
Per altra banda hem demanat informació pel que fa al pla pilot que des de 17 de març va entrar en funcionament al Maresme – Vallès Oriental. El Departament respon que no en tenen dades però s’ha compromès a portar la informació a la propera mesa.
CCOO també hem manifestat el nostre rebuig a la forma que s’han retornat els 44 dies de la paga extra de 2012. Hem demanat que ens tornin allò que és nostre. El Departament es va comprometre a pagar-nos els 44 dies sense la reducció del 5% i, el que és més greu encara, que el 5% és de tot el que hauríem d’haver cobrat el 2012, és a dir 14 pagues, però cal recordar que en realitat només hem cobrat 13 pagues.
CCOO vol saber quina valoració fa el Departament d’Ensenyament respecte del informe de la Sindicatura de Comptes sobre l’IOC. També si el Departament té previst regular l’organització del centre i la provisió del professorat en funció de les seves característiques específiques.