Segona reunió de la comissió de resolució extrajudicial de conflictes

El dilluns 16 de desembre es va reunir per segona vegada la Comissió de Resolució Extrajudicial de Conflictes. Com ja vam dir al comunicat de constitució de la Comissió, està formada per la majoria de sindicats de la Mesa Sectorial (CCOO, CSC, ASPEPC-SPS i UGT) i la Direcció General de Professorat. Per part del Departament, s’ha afegit la Subdirectora General de Funció Directiva, cosa que valorem positivament des de CCOO.

Es va acordar que funcionarem com a grup de treball, on la part sindical presentarem casos concrets i l’Administració assumirà compromisos de treball. No es realitzaran actes però sí resums amb allò tractat que, per qüestions de confidencialitat dels casos concrets, no es faran públiques. Els sindicats ens comprometem a aquesta confidencialitat, sempre que l’Administració no estigui aturant la solució dels problemes detectats.

A la reunió els sindicats vam aportar tres casos concrets que reflectien algunes greus problemàtiques que denunciem des de fa anys i que no aconseguim solucionar a altres nivells del Departament. L’Administració ens va escoltar amb atenció i, potser fins i tot amb preocupació. Ara falta veure que en fa d’aquí al 27 de gener, en què ens tornarem a reunir.

Les CCOO vam aportar el cas d’un centre amb una mobilitat de personal enorme, també amb canvis continuats al mateix equip directiu, amb una avaluació de riscos psicosocials que indica clarament la situació que es viu, amb queixes continuades als SSTT que no es resolen… Quedaran per a les reunions següents els altres casos que hem recollit amb la nostra acció sindical.

Per CCOO és imprescindible introduir la cultura de participació sindical en la política laboral del Departament d’Educació. Ara cal comprovar si aquest vol assumir-la per millorar les condicions del personal educatiu i, en conseqüència el servei que prestem al conjunt de la ciutadania.