Provisió de llocs de treball docent a proposta de la direcció (entrevista prèvia)

El procediment i la formalització de les propostes de la direcció dels centres es regula a la base 6 de l’annex 1 de la Resolució EDU/1259/2019. Les propostes de la direcció dels centres han de ser degudament motivades i han de valorar la capacitat i la idoneïtat de cada persona proposada per desenvolupar els continguts funcionals del lloc de treball d’acord amb el projecte educatiu del centre i amb el projecte de direcció; a més d’haver consultat prèviament l’equip directiu del centre, cal disposar de la conformitat de les persones interessades.

Les persones proposades han de complir els requisits establerts per ocupar el lloc de treball i, entre altres criteris per a la decisió, s’ha de tenir en compte la seva experiència acreditada, la formació acadèmica i permanent i l’avaluació positiva de l’exercici de la docència.

Per a la provisió de llocs de treball específics amb perfil professional i llocs de treball ordinaris en centres de màxima complexitat i centres d’educació especial. Aquest procediment es fa per proposar als docents que, tenint un mínim de 12 mesos de serveis prestats, NO han treballat al centre un mínim de 4 mesos durant el curs 2018-2019.

Sol·licitud
Per participar en aquest procediment, la persona interessada ha de fer servir el model que s’indica.

Heu d’enviar aquesta comunicació (conjuntament amb el vostre currículum) a l’adreça electrònica del centre al qual opteu. Si opteu a llocs de treball específics amb perfil professional, cal que acrediteu documentalment que en compliu el requisit en el moment de fer l’entrevista.

Cal emplenar un formulari per cadascun dels centres per als quals manifesteu la vostra disponibilitat (i per cada lloc de treball d’un mateix centre si opteu a més d’un lloc), tenint en compte que, com a màxim, podeu optar a quatre centres.

Termini de presentació: del 4 al 7 de juny de 2019Llocs de treball vacants per àrees territorial
Un any més el Departament continua amb la mesura  d’entrevista prèvia a la proposta de nou professorat al centre per ocupar llocs específics, CCOO Educació recordem que ja vam manifestar el nostre desacord en el moment que el Departament va presentar-la en Mesa sectorial.

Volem recordar, també, que a CCOO se’ns va negar el dret a la negociació quan el Departament d’Ensenyament va iniciar el desplegament del decret de provisió de llocs de treball. 

CCOO creiem necessari respectar les especificitats de cada centre i que alguns llocs de treball, per les seves característiques, podrien ser proveïts de manera diferent. Però el que no acceptem de cap de les maneres és l’arbitrarietat del procés de provisió que ha derivat en un sistema de selecció poc transparent i que no respecta els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que ha de tenir un lloc de treball públic. 

De la mateixa manera vam ser crítics amb els perfils que es van anar introduint en la resolució, ja que molts d’ells no responen realment a l’especificitat d’un lloc de treball.

Les entrevistes prèvies a la selecció final, no aconsegueixen donar transparència al procés tot i que les places perfilades s’han fet públiques, tal com havíem demanat CCOO reiteradament. El que s’ha aconseguit és visualitzar encara més l’arbitrarietat d’aquest sistema de selecció que provoca desconfiança en el personal docent posant en dubte tot el procediment perquè no garanteix una igualtat d’oportunitats a l’hora d’accedir al lloc de treball públic. Tampoc es garanteix un control del procés i de les decisions finals presses. 

Per altra banda cada curs escolar veiem augmentades les places perfilades, que s’han de proveir pel procés d’entrevista, poc transparent. Des de CCOO rebutgem que aquestes places puguin arribar a ser fins el 50% de les places d’un centre escolar! 

CCOO emplacem al Departament a iniciar una negociació necessària  per analitzar i revisar el decret de provisió de llocs de treball  i exigim la participació activa dels representants dels treballadors i treballadores.
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies