L’Audiència Nacional desestima el recurs contra l’Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública signat per CCOO el 2017

L’Audiència Nacional ha publicat la sentència que desestima un recurs presentat en contra de l’Acord d’estabilitat signat per CCOO.

Aquesta sentència reafirma i dóna la raó a CCOO quan afirmàvem la impossibilitat legal d’accedir a la funció pública únicament a través d’un concurs de mèrits.

La sentència reafirma que l’accés a la funció pública ha de complir els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat . Per tant, l’experiència ha de ser valorada i reconeguda, però no pot arribar a convertir-se en un requisit que exclogui la possibilitat de concurrència de terceres persones. Així doncs, la sentència afirma que l’accés a la funció pública ha de produir-se en base a un concurs-oposició.

Tot i que la sentència pot ser recorreguda, CCOO esperem que cessin definitivament la tensió i l’engany que altres organitzacions sindicals i associacions han estat escampant en base a falses promeses sense cap fonament jurídic i deixin de posar traves a l’oportunitat que ofereix l’Acord al conjunt del personal temporal, inclòs el de major precarietat, d’adquirir estabilitat en l’ocupació.

Des de la Federació d’Educació de CCOO seguirem lluitant i combatent la precarietat i la temporalitat fent possible els acords signats que permeten la convocatòria de processos de concurs-oposició amb més de 20.000 places. Paral·lelament seguirem reclamant també un pacte d’estabilitat pel personal interí amb més anys treballats.