L’Audiència Nacional ha publicat la sentència que desestima un recurs presentat en contra de l’Acord d’estabilitat signat per CCOO.

Aquesta sentència reafirma i dóna la raó a CCOO quan afirmàvem la impossibilitat legal d’accedir a la funció pública únicament a través d’un concurs de mèrits.

La sentència reafirma que l’accés a la funció pública ha de complir els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat . Per tant, l’experiència ha de ser valorada i reconeguda, però no pot arribar a convertir-se en un requisit que exclogui la possibilitat de concurrència de terceres persones. Així doncs, la sentència afirma que l’accés a la funció pública ha de produir-se en base a un concurs-oposició.

Tot i que la sentència pot ser recorreguda, CCOO esperem que cessin definitivament la tensió i l’engany que altres organitzacions sindicals i associacions han estat escampant en base a falses promeses sense cap fonament jurídic i deixin de posar traves a l’oportunitat que ofereix l’Acord al conjunt del personal temporal, inclòs el de major precarietat, d’adquirir estabilitat en l’ocupació.

Des de la Federació d’Educació de CCOO seguirem lluitant i combatent la precarietat i la temporalitat fent possible els acords signats que permeten la convocatòria de processos de concurs-oposició amb més de 20.000 places. Paral·lelament seguirem reclamant també un pacte d’estabilitat pel personal interí amb més anys treballats.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies