El Departament d’Educació fa seva la demanda de CCOO de retirar els concerts a les escoles que segreguen per sexe i a les d’elit

El Departament d’Educació fa seva la demanda de CCOO de retirar els concerts a les escoles que segreguen per sexe i a les d’elit


Aquesta setmana la Conselleria d’Educació ha anunciat que el Govern està ultimant un decret per retirar els concerts a les escoles que segreguen per sexe i a les que cobrin quotes abusives. Entrarà en vigor el curs 2020-21.

Des de la Federació d’Educació de CCOO creiem que és un decret que arriba tard perquè ja molts anys que des de la Comunitat Educativa estem demanant una coeducació reali és per això que a més a més de retirar els concerts volem unes escoles i instituts on hi hagin més canvis, demanem que:

  • Tots els espais siguin inclusius, s’han de repensar els patis, els lavabos…
  • Ha d’haver-hi formació específica en coeducació per totes les professionals.
  • Necessitem una persona coordinadora de coeducació a cada centre, amb la dotació horària i el complement corresponent.
  • S’ha de promocionar l’educació afectivosexual com a matèria curricular a totes les etapes educatives.
  • Hem d’incloure continguts curriculars que abordin la història de les dones, amb presència d’autores a totes les matèries en els llibres de text.
  • Hem d’utilitzar de llenguatge inclusiu i incloure totes les unitats familiars actuals.
Així i tot valorem positivament aquest decret, perquè “val més una mica que res” i és per aquest motiu que demanem, també, la retirada dels concerts als centres que no desenvolupin en el seu projecte educatiu (PEC) una educació democràtica o que les seves pràctiques no ho siguin.

Continuem defensant la necessitat d’una educació per a tothom, des de la nostra opció per a l’educació pública i la defensa dels drets de totes les treballadores i treballadors de tots els sectors educatius.

I exigim a tots els governs el replantejament de l’actual model de finançament a l’educació perquè no és una despesa sinó una inversió imprescindible pel nostre futur.