Sectors Privats: Guia pràctica sobre el registre de la jornada de treball


Els Estats membres de la Unió Europea han d’obligar les empreses a implantar un sistema que permeti computar la jornada laboral diària mitjançant un sistema objectiu, fiable i accessible.

Arran d’una denúncia que va interposar la Federació de Serveis de CCOO contra Deutsche Bank, S.A.E, per les hores extres treballades per la plantilla i no registrades, el Tribunal de Justícia Europeu observa que, sense un sistema que permeti computar la jornada laboral diària realitzada per cada treballador/a, no és possible determinar de manera objectiva i fiable el nombre d’hores de treball efectives ni la seva distribució en el temps, com tampoc el nombre d’hores extraordinàries, la qual cosa dificulta en extrem, quan no impossibilita en la pràctica, que els i les treballadores aconsegueixin fer respectar els seus drets.

És per això que el Govern publica el Reial decret llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball, que dóna sortida a les indicacions que arriben de la Unió Europea.

Davant les nombroses consultes que es plantegen en relació al registre de la jornada, des de la Federació d’Ensenyament de CCOO elaborem aquesta guia pràctica que pretén donar respostes als dubtes més freqüents que han aparegut en els centres de treball.

image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies