CCOO anuncia accions judicials

CCOO anuncia accions judicials si no es modifica l’article 10 del XII Conveni Col·lectiu de Centres d’Assistència i Educació Infantil

El canvi introduït perjudica les treballadores i permet a les entitats estalviar en costos de cotització.

Des de CCOO hem assumit la responsabilitat que ens correspon en la defensa d’unes condicions laborals dignes, negant-nos a cedir a la pretensió patronal de signar un nou conveni que no dóna sortida a les necessitats i reivindicacions de les treballadores del sector. L’acord estableix unes condicions retributives per al col·lectiu de les educadores que no representa un reconeixement a les tasques que vénen desenvolupant i no posa en valor la seva responsabilitat ni la seva formació.

La Federació d’Ensenyament de CCOO no podia avalar l’estancament de la fragilitat laboral del sector ni la negació de l’últim Acord Estatal de Negociació Col·lectiva, que estableix, entre altres qüestions, que cap conveni fixarà retribucions per sota dels 1.000€ en 2020. En un sector totalment feminitzat, el nou text no soluciona els seus problemes endèmics i aprofundeix profundament en la bretxa salarial existent.

Les concentracions i la vaga de maig de 2019 convocada per CCOO marcaran un punt d’inflexió en el sector. Des del convenciment que la mobilització i la judicialització són els instruments que poden aportar solucions a la situació actual, continuarem vertebrant la resposta a les organitzacions patronals.

En aquest sentit, CCOO anuncia que, si no es modifica l’article 10 del Conveni Col·lectiu, que estableix que les educadores han d’enquadrar-se en el grup 4 de cotització, procedirem a presentar conflicte col·lectiu davant l’Audiència Nacional.

Entenem que és el grup 2 de cotització al qual han d’adscriure’s les Tècnics Superiors en Educació Infantil (així era en la majoria dels centres), donades les funcions que realitzen i la titulació que se’ls exigeix. El canvi introduït perjudica les treballadores i permet a les entitats estalviar en costos de cotització, compensant d’aquesta manera les pírriques pujades salarials que es van signar després de 7 anys de congelació salarial. Jugada mestra per als interessos patronals davant la condescendència de la resta de sindicats.

AMB CCOO LLUITES, AMB CCOO AVANCES