21 de maig: Vaga escoles bressol privades i municipals externalitzades

CCOO convoca per al dimarts 21 de maig una vaga d’escoles bressol privades i municipals externalitzades per un conveni just i digne


Les treballadores de les escoles bressol privades i municipals externalitzades porten set anys amb el salari congelat, cobren 837 euros i 43,75 euros de complement. Des de fa dos anys, els sindicats i la patronal estan negociant el XII Convenio de asistencia y de educación infantil de àmbito estatal. La proposta de la patronal és establir una remuneració de 930 euros com a salari base que absorbiria l’antic complement de 43,75. Això suposaria un increment efectiu de menys de 50 euros.



La Federació d’Educació de CCOO considera que aquesta proposta consolida la precarització del personal d’un sector educatiu molt feminitzat i que té cura d’un segment infantil tan delicat com el de les escoles bressol. És per això que denuncia l’aval que els altres dos sindicats presents a la mesa de negociació, UGT i USO, donen a la proposta patronal. No s’entén que convoquin jornades de vaga per al 8 de Març contra la precarietat laboral en sectors feminitzats i després acabin ajupint el cap davant la pressió patronal del sector més feminitzat de tots. Tampoc s’entén que acceptin retribucions per sota del que marca l’Acuerdo Estatal de Negociación Colectiva (AENC) signat pels sindicats i patronals. Aquest acord xifra un salari mínim de conveni de 14.000 euros l’any i increments salarials per aquest any del 3%.

No només es tracta d’una qüestió de condicions salarials sinó també de dignificar la tasca educativa d’un col·lectiu professional que té una jornada laboral més llarga que la resta del sector educatiu, que fa alguna cosa més que guardar infants i que treballa en un entorn econòmic complicat, amb moltes microempreses sovint subjectes a licitacions municipals canviants.

És per això que la Federació d’Educació de CCOO juntament amb la Federación de Enseñanza de CCOO fem una crida al conjunt de treballadores perquè se sumin a la VAGA del 21 de maig del sector d’escoles bressol municipals externalitzades i privades i a la concentració que es farà davant Foment del Treball el mateix dimarts 21 a les 11.30 hores.