Contra una sentència injusta, defensem l’SMI sense absorcions de complements

CCOO considera del tot injusta i discriminatòria la sentència del TSJC sobre l’absorció de l’antiguitat per assolir l’SMI (salari mínim interprofessional), que dóna la raó al conflicte col·lectiu presentat per la patronal AESSDINCAT.

CCOO com no pot ser d’altra manera, anuncia que ja prepara el recurs contra aquesta decisió judicial, que afecta de forma tan negativa a un col·lectiu de persones tan vulnerables, com són les persones amb discapacitat intel·lectual.

Les persones treballadores adherides al VII conveni col·lectiu sector de tallers per persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, tenen com a referència del seu salari base, l’SMI fixat per llei anualment, i fins al 2019, també sumaven a la seva retribució l’import d’antiguitat, que en el seu import màxim son 72 €.

Aquest increment de l’SMI el 2019,va provocar que la patronal AESSDINCAT, decidís absorbir aquest concepte dintre del còmput i la suma per arribar a 900 €, i ho va portar a judici. Ara la justícia amb aquesta sentència deixa als treballadors i treballadores d’aquest sector en una situació desprotegida, injusta, discriminatòria i que precaritza encara més a les persones amb discapacitat.

CCOO no deixarà de lluitar per tal que aquest sector i col·lectiu no pateixi més abusos per part de la patronal i aconseguir salaris i condicions de treball dignes.

Per la igualtat i contra la precarietat, CCOO a l’ofensiva.