CCOO i UGT convoquem a tots els delegats, afiliats i treballadors del sectorde residències, centres de dia i llars per a persones amb discapacitat, a una concentració el proper dimecres 8 de maig a les 11 del matí a la plaça de sant Jaume de Barcelona.


El motiu d’aquesta concentració és denunciar els 10 anys de retallades que pateixen les i els treballadors de residències, centres de dia i llars per a persones amb discapacitat intel·lectual.
També la situació insostenible a la que els està portant l’Administració (Departament de treball, afers socials i família) i la patronal (Coordinadora de profunds de centres per a persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya) degut a taules salarials congelades des de 2009,  l’acord entre patronal i administració (sense parlar amb la part sindical) per flexibilitzar les ràtios un 8%, és a dir una sobrecàrrega de feina en atenció directa,  a més d’una retallada del 3,5 % sobre les tarifes públiques des de 2012 per a residencies i del 4,5% per a les llars.
Aquesta és la realitat d’aquesta última dècada per aquest col·lectiu de treballadors i treballadores que atenen a persones amb discapacitat intel·lectual: Més per menys, així de senzill, i així de dur.  El col·lectiu ha vist disminuït el poder adquisitiu al voltant d’un 25% en aquest temps i és gràcies al sobreesforç i el sacrifici dels treballadors i les treballadores que es manté amb un mínim de dignitat i qualitat l’atenció a les persones amb discapacitat. Però tot té un límit i estan a punt del col·lapse.
Sembla que ni patronal ni administració pensen fer res per posar fi a aquesta situació, per tant el sector de residències, centres de dia i llars per a persones amb discapacitat exigeix:
ü  Que l’administració augmenti els mòduls econòmics actualitzant-los després de 10 anys congelats per tal de dignificar l’atenció a les persones amb discapacitat.
ü  Que la patronal mostri bona fe a la negociació del conveni amb millores laborals i salarials que ja estan plantejades a la plataforma pel nou conveni i que no faci una deixació de les seves legitimitat i responsabilitat
ü  Que tots dos comencin a revertir aquesta situació insostenible i deixin de fer que tot recaigui a sobre els treballadors i treballadores del sector

I per reclamar tot això inicien les mobilitzacions amb la concentració del dimecres 8 de maig, a les 11 del mati a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona
image_print
Comparteix.

Comentaris tancats.

Ús de galetes

Aquest lloc web empra galetes per a una millor experiència d'usuari. Accedeix a l'enllaç de política de cookies per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies